Mer snø i Midt-Norge

Meteorologisk institutt har utvidet farevarselet om mye snø for fjerde gang.

Det betyr at det også på 17. mai er ventet snø. Årsaken er et lavtrykk nord for Finnmark som beveger seg sørover. Den 17. mai ligger den utenfor kysten av Trøndelag og Møre og Romsdal. I disse fylkene er det nærmest snø-garanti på nasjonaldagen. Det er særlig i høyere strøk det vil komme til å bli hvitt. Det vil trolig også snø i lavlandet, men med temperaturer rundt 3-4 grader er det ventet at snøen smelter igjen ganske raskt.

Gjør som over tusen andre: Følg Vær og uvær på Facebook

Lavtrykket går fra nord til sør. Da blir det kaldt. Grafikk: Meteorologisk institutt.

Utvidelsen av farevarselet betyr også at det er over en uke med snø i det vi går inn i 17. mai-helga.

Slik lyder farevarselet fra Meteorologisk institutt som ble oppdatert torsdag 14. mai: 

Gjelder for: Trøndelag og Møre og Romsdal

Det er fortsatt ventet perioder med snø og snøbyger i lavlandet. Snøgrensen er ventet å være lavest på nattestid og tidlig på dagen, mens på dagtid vil snøgrensen ligge på omtrent 200-300 m. Det er ventet mest nedbør i Møre og Romsdal, og lokalt i fjellet kan det komme 20-30 cm i løpet av 24 timer fra fredag kveld til lørdag kveld.

Grafikk: Meteorologisk institutt

Anbefaling:

Sårbare installasjoner og gjenstander bør beskyttes. Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører.

Konsekvenser:

Sårbar infrastruktur kan bli rammet som følge av snøtyngden. Noen reiser vil kunne få lengre reisetid. Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold. Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier.

Share.

About Author

Leave A Reply