UNNGÅ DETTE KLESMERKET

Press here for article in English

Du trodde kanskje at klesmerket “Acne” var et flott merke? Et merke du kunne bruke med stolthet, for å både ha en god stil å i tillegg vise at du har god klessmak?

Skjerfene er dyre, koster flere hundre kroner og står som oftest høyt på ungdommers ønskeliste. En annen ting er at de ofte brukes av kjente bloggere, som er med på å øke populariteten til disse skjerfene fra Acne, som forøvrig er et svensk klesmerke. 

Hva om jeg forteller deg at kaniner er blitt torturert for å lage skjerf for Acne?

Kaniner som har fått pelsen revet av, mens de var i live. Dette skjer hver 2,3 måned i mellom 2-5 år.

De opplever et sjokk som er så ekstremt at de blir hjerneskadet av det. 

Bildet og videoen nedenfor er fra Kina. I Kina og generelt i Asia er det nemlig ikke ulovlig å begå dyremishandling på gårder. Det er iallefall ikke straffbart på noen som helst måte. Gårdsarbeidere avler her opp kaniner, og river etterhvert av de alle hårene. Dette skjer ca hver tredje måned i flere år. Kaninene går i sjokktilstand så mange ganger at de til slutt blir helt ødelagte mentalt, og fysisk. 

OBS! VIDEOEN NEDENFOR INNEHOLDER SVÆRT STERKE BILDER, AV EN KANIN SOM BLIR TORTURERT.

Jeg anbefaler på det sterkeste å unngå å se den, men velger allikevel å ha den med som et virkemiddel for å vise hvor alvorlig dette er..

.. allikevel.. Dersom du har brukt et produkt fra Acne, syns jeg du kan se den. 

Blant annet har Vegard Harm, blogger og veldig populær på videotjenesten “Vine” reklamert veldig mye for Acne-skjerfet i sine videoer, hvor han tydelig viser at Acne-skjerfet er noe av det mest verdifulle han eier og har. Om dette er litt overdrivelse er det nok ingen tvil om, men det legger allikevel veldig trykk på at Acne-skjerf er noe som er svært ettertraktet, og står som et status-symbol hos unge mennesker. 

Dette er beviset på at Acne bruker ull fra Angora-kaniner, som skaper såkalt angora-ull. 

Så, hva gjør man når slike ting skjer? Importforbud? Hjelper det? 

En veldig typisk kommentar er jo: “De blir uansett drept, og skjerfene henger allerede i butikken”. Altså.. Hvis du da velger å kjøpe det jævla skjerfet, som er laget av en kanin som har lidd for at du skal holde deg varm i vinter, så bidrar du bare til at enda flere kaniner blir torturert. For å si det sånn, så finnes det andre metoder å holde seg varm på enn å torturere kaniner. 

Hadde det vært opp til meg, så hadde jeg boikottet Acne fullstendig fra det norske markedet. Slike aktører kan man rett og slett ikke ha.

Les også: Kuttet opp sel i fjæra

Synes DU det er greit å bruke produkter fra Acne? 

Del med venner på Facebook: 

0 thoughts on “UNNGÅ DETTE KLESMERKET

 1. Blir fysisk syk av dette her – har delt innlegget ditt og håper mange leser det og får inn i hodet hva som foregår – Ta Canadian Goose også – samme djevelskapen der. Hva feiler det mennesker? Både de som produserer, distribuerer og kjøper – men om ingen kjøper vil det før eller siden stoppe seg selv. Bra innlegg og takk for at du skrev dette !

 2. Jeg kommer ikke til å kjøpe noe som inneholder angora produsert i Kina. Har heldigvis ikke kjøpt meg skjerf fra Acne, nå er det helt uaktuelt. Jeg klarte ikke å se mer enn få sekunder av den videoen før jeg ble skikkelig kvalm 🙁 Det som er bra, er at Acne faktisk alt har fjernet noen av sine produkter fra butikkene og at medieoppslagene forhåpentligvis bidrar til at det blir vanskelig å drive med slik dyremishandling og faktisk få solgt dette!

 3. Anne Marie: Det skjønner jeg godt. Jeg tror egentlig folk (dessverre) gir litt faen i hvordan ting blir laget. Barnearbeid, dyremishandling osv.. Folk tenker at produktet allerede er produsert, så det skjer vel ingenting om de kjøper det. Eller at det for eksempel ikke kan utgjøre noen stor forskjell å bare kjøpe ETT plagg.
  Takk for kommentar 🙂

 4. Kristin: Så braa!
  Joa, men greia er vel at Acne MÅ ha visst om hvordan dette ble gjort tidligere også. At de ikke slutter å selge produkter som er laget ved dyremishandling før folket reagerer er for dumt syns jeg.

 5. Helt enig med deg. Har kommet over flere blogginnlegg som setter dette på dagsorden, likevel er det flest sneversynte, selvopptatte og kyniske ungdommer som kommenterer og forsvarer acne-skjerfet det har rundt halsen enn å ta seg tid og tenke over bl.a. Den tragiske videoen.. De burde skamme seg. Jeg har mistet helt respekten for folk med acne-klær, det er tydelig at det å forsvare sine forbruksvaner er viktigere enn dyrevelferd.

 6. Jeg har alltid hatt lyst på Acne skjerf, helt til jeg visste hva det var laget av. Dette syntes jeg er så vondt. Jeg er glad for at jeg aldri har tatt i et eneste skjerf fra Acne. Vi skal ikke være flotte og fine mens de stakkars, fine dyrene blir torturert på denne måten. Skammelig er det! Jeg er så i mot dyremishandling og pels. Men, uheldigvis er vi bare et lite spytt i den store havet av mennesker – men en dag håper jeg dette blir totalforbud i hele verden. Dette her, ja det er forferdelig!

 7. Fikk helt vondt bare jeg så det bilde, så velger derfor å holde meg laaangt unna den videoen! Stakkars små forsvarsløse dyr, det er jo langt i fra de sitt ansvar å holde oss varme. Så håper virkelig folk får opp øynene litt nå!

 8. Såvidt jeg vet (og kunne lese på Acnes hjemmeside) er skjerfene laget av 100% lammeull? Derimot har de hatt gensere og cardigans med angoraull, som de øyeblikkelig trakk fra butikkene når dette kom i dagslys. Det er faktisk veldig mange billigkjeder også som bruker angora, som feks H&M, Cubus (Varner-gruppen), osv. Det er en grusom industri jeg er glad det nå har blitt oppmerksomhet rundt, og jeg håper virkelig at det skjer en endring. Poenget mitt er vel egentlig at det ikke er kun Acne som kan klandres, men også mange andre, og at Acne faktisk i alle fall har trukket plaggene sine fra butikken. Jeg mener ikke å forsvare Acne, bare påpeker at det ikke gjelder bare dem. (og nei, jeg så ikke videoen – det hadde jeg rett og slett ikke orket…)
  Ha en fin dag! 🙂

 9. Syntes du burde sjekket litt mer opp før du skriver dette. De acneskjerfene som “alle” har, er laget av 100% lammeull og inneholder ingenting angora. Det er et annet type skjerf de har laget som inneholdt det, og alle produktene de har laget som inneholdt angora er nå fjernet fra både nett og butikk. Sjekk litt grundigere opp før du skriver dette 🙂

 10. Hvis det kommer fra Merinosau så burde ikkje de som bruker lammeullgensre støtte dem eller dem som lager Uggs. Innlegg om hvordan merinolam blir behandlet. her står det hovedsakling at det gjelder ull, men det gjelder mest merino sau fordi de har mye mer ull og mange fler folder.
  Linken viser også hvor du trygt kan kjøpe ull som ikkje er brukt på denne måten.
  UGGs er fra Australia og der praktiseres mye av molestingen http://www.dyrevern.no/artikler/nyheter_om_sau_og_geit/fri_for_mulesing
  Ellers har acne trukket angora sjerfene sine
  Supert at du er med og støtter!!!!

 11. Skjerfene er laget av 100% ull. Acne er et profesjonelt merke, de hadde ikke skrevet at skjerfene er laget ull hvis de ikke var det. 90% av angorapels kommer fra KINA, MEN Acne skjerfene er laget i ITALIA.
  Acne har også vist at de bryr seg om dyrene. De har foreløpig fjernet alt av varer med angora fra nettsiden og butikkene for å undersøke om kaninene bak angora pelsen har blitt behandlet på en riktig måte. De bryr seg om dyr, før du skriver om et slikt innlegg bør du kanskje ha fakte på plass og undersøke saken? 😉
  Jeg er i mot dyremishandling, men det å rette dette mot ET merke, er galt når du selv ikke vet hva som er sant.

 12. Jeg er imot alt som heter dyremishandling, men dette Acne-hatet blir bare teit. Det er utallige mange andre aktører som også bruker angora, bl.a H&M, Cubus, Weekday osv osv. Det skal også sies at det aldri har blitt bekreftet at ACNE har brukt pels fra mishandlede dyr, så du vrir virkelig dette til å virke som noe helt annet enn det egentlig er. Det stemmer at noen av Acnes skjerf er laget av angora, men disse Canada-skjerfene jeg går ut i fra at du mener her, er bare lammeull. Det kan man også kjenne når man tar i de
  Jeg ville vært mye mer skeptisk til H&M og Cubus, da disse merkene mest sannsynelig bare kjøper den ulla billigste de finner. Og som sagt, hvis det stemmer at acne(++++) bruker ull fra mishandlede dyr, er det rett og slett motbydelig, men å komme med påstander slik du gjør her, blir bare helt teit

 13. Kjære vene, acne bruker ikke de gårdene som behandler dyra sånn, men har trukket alle klær med angora ut av salg til de er 100% sikker, dessuten bruker acne mest ull i klærne sine..

 14. Acne-skjerfene er ikke laget av Angora-ull, da.
  H&M har også stoppet Angora-produksjonen sin. Verken H&M eller Acne vil bruke pels fra dyr som blir ille bevart. Sjekk kildene dine ordentlig, vær så snill.

 15. På merkelappen min står det “Lambswool”, sååå. Acne-skjerfene inneholder ikke Angora-ull, men ull fra lam, også kjent som barna til sauer, ikke sant.

 16. Dette med angoraull er bare en liten del av rekken av merker og butikker, som fører klær og produkter med materialer(pelsk, skinn, ull), som igjen kommer fra dyr som blir usatt for misshandling, og lever et grusomt liv. Det at bl.a. Acne velger å trekke angoraproduktene sine fra markedet, mener jeg virkelig bør berømmes, og oppmuntre andre kjeder som fører pels, noen typer ull og noen typer skinn til å gjøre det samme. Noen av de mest populære klesplaggene som inneholder pels og dun er Canada Goose og Parajumpers. Disse er veldig vanelige å se på gaten her i Norge, men svært lite blir gjordt for å få dem av markedet. Her må vi våkne opp å se at produksjonen av f. eks. disse produktene ikke er mye ulikt produksjonen av langhåret angoraull.

 17. Alt for mange har missforstått det med acneskjerfene. De acneskjerfene folk tenker på er IKKE laget av angoraull, men 100% lammeull.

 18. Er sykt lei av at folk skriver innlegg om acne og skjerfene deres uten å vite hva de snakker om nå. Er MANGE bloggere som har lest slike innlegg å valgt å skrive dem selv, uten riktig informasjon. Disse skjerfene du snakker om som alle vil ha og som bloggerne bruker er der ikke brukt agora-ull i, de er nemmelig 100% lamme-ull. Og så er det faktisk slik at Acneelv har sagt at angora-ullen deres IKKE kommer fra Kina eller noe annet land der kaninene blir misshandlet, en etter alle disse innleggene har de til og med tenkt til å sjekke gårdene ekstra godt, altså gårdene de får ullen fra, og har til og med tatt vekk alle plaggene med angora-ull helt til de har sjekket gårdene. Så neste gang du bestemmer deg for å uttale noe er det greit å sjekke fakta, slik at du faktisk vet hva du snakker om 🙂

 19. HERREGUD DA FOLK, POENGET ER JO IKKE BARE SKJERFET MEN ALT DE LAGER SOM INNEHOLDER ANGORAPELS. HVORFOR GIDDER DERE Å KOMMENTERE AT HAN MÅ SJEKKE KILDENE SINE GRUNDIGERE NÅR POENGET ER HVOR FORFERDELIG DETTE ER, OMG.

 20. Gratulerer med plassen på topplista, du må nå holde ansvar å ikke feilinformere folk. Jeg skal ikke ta forsvar ovenfor Acne, men du skriver ordrett: “Dette er beviset på at Acne bruker ull fra Angora-kaniner, som skaper såkalt angora-ull.” Hvor er beviset? Ok, Acne har angora i produktene sine, de trenger ikke nødvendigvis komme fra plesfarmene i Kina for den saks skyld. De populære skjerfene er lammeull, og Acne sine dyre pelsjakker har til og med fuskepels! Få faktaene dine riktig før du hopper til konklusjon og snakker dritt om kvalitetsmerker du tydeligvis ikke har noe kunnskap om.

 21. Heisann. Jeg kjenner at jeg begynner å bli litt små irritert her. Det er jo spørs på hvilket acne produkt du kjøper. Det var mange på trinnet mitt som begynte å skrive på Facebook at acne har angora ull i seg, men det har ikke mitt skjerf eller andre sitt på skolen min. Det er faktisk 100% lammeull. Men jeg har det som er tykkere. Det Vegard harm har det har ikke angora ull i seg, det er et annet skjerf fra acne som har det. Så du kan faktisk ikke nevne han med på bloggen din. Jeg er imot ekte pels, jeg hadde aldri kjøpt acne skjerfet mitt visst det var laget av angora. Men ssbk bloggerne har sendt en mld til acne og der fikk hun svar at de har faktisk stoppet å selg ting som handler om ekte pels, men det er spørs på hva du kjøper hos acne. Du kan ikke bare skylde på acne heller siden på bik bok så har de faktisk 40% angoraull. Tusen takk for meg! Tenk deg om før du skriver. Du kan ikke bare skylde på acne når de selv har sagt og skrevet at de har stoppet med å selge angora pels. Gå og heller klag på noe annet! Bik bok har også angora pels, men de klager ikke du på

 22. Hei du, jeg syns du skal skjekke først , dette med angora pels . SKJREFENE er ikke laget av angora pels , det er 100%lammeull. Syns du skal skjekke først før du legger ut et innleg om det.

 23. Du har sikkert fått med deg dette allerede, men de populære skjerfene fra Acne er produsert av 100% lammeull. Det er også bare noen få av genserne til Acne som inneholder angora, disse er nå fjernet fra nettbutikken, da Acne venter på svar fra sin leverandør om deres angora blir importert fra Kina. Skjerfet som inneholder angora-pels heter Schimla, og er fjernet fra butikken. Til en annen gang bør du sjekke kilder før du er bedrevitende og forteller alle andre hva de bør gjøre 🙂
  Ha en god dag!

 24. Denne angora diskusjonen er jo noe for seg selv. Du bør kanskje gjøre mer research enn å lese andre rosablogger. H&M, BikBok, Gina Tricot og ufattelig mange andre store kleskjeder/merker selger klær som inneholder denne typen materiale. Acne er en liten aktør i denne enorme industien, og er absolutt ikke en av verstingene. Det er helt klart at denne typen tortur mot dyr er uakseptabel, men at det er Acne som får mest kritikk må jeg nesten flire litt av..

 25. tror det finnes forskjellige skjerf fra Acne, men de “populære” skjerfene er av 100% ull:) Acne har også trukket tilbake angoraplagg. Check your facts 🙂

 26. Blir matt av slike innlegg som du skriver, du har et bra budskap du skal ha frem. Men få nå de ekte faktaene frem, og ikke de som alle andre blogger om. Acne har brukt angora i noen av produktene sine ja, slik som h&m, ginatricot og mange andre kjente produsenter. Acne har trukket sine produkter som er laget av angora, og skjerfene til Acne er laget av 100% lam.
  Les litt før du skriver!
  voks opp

 27. synes i vætfall det er bra at man setter pris på det man har som andre skapninger har gitt livet sitt for at du skal ha, at man er glad i acne sjærfet sitt, isteden for å ha et angora skjærf fra HM som man slenger rundt seg og ikke setter pris på. Synes man må tenke lit som dette om kjøtt og, skal ikke si at man ikke skal spise kjøtt, men synes man skal samles rundt det og sette pris på livet som er tapt for at du skal få deg god mat og for at du skal få “leve”. Ikke bare poppe i seg bacon og pølser og late som ingen led for det!

 28. Det er jo såklart synd på disse kaninene og det gjør vondt langt inn i hjerterota når jeg ser slike ting. MEN blir feil å si at F.eks acne skjerf inneholder angora, noe det ikke gjør, det kan man både se og kjenne på skjerfene. Dette er bare rent lammeull. For det andre så har jo faktisk acne satt en fot ned og sagt at de skal slutte å selge plagg med angora i.

 29. altså hvorfor i helvete sier du det gjelder skjerfene fra acne, DE ER LAGET I FUCKINGS ITALIA AV LAMMEULL
  ja her har du en vanlig bomullsgenser, er den kanskje også laget av kaniner??????

 30. Fyfaen for noen syke mennesker som gjør sånt !
  Sant som du sier at vi kan holde oss varme uten å torturere ikke bare kaniner men hvilket som helst dyr! Kjenner jeg blir så provosert og hadde jeg fått tak i disse menneskene hadde jeg flådd dem levende så de får kjenne smerten. Men jeg vet at verden ikke kommer til å gjøre noe med det for det er mange som syns dette er greit selvom de sier at de elsker dyr og har dyr selv. Verden er så forferdelig at jeg skriker!
  Takk for at du skriver dette og viser folk hva de faktisk kjøper og støtter

 31. Bra skrevet! Og husk, dere som skriver om at acne skjerfene ikke er laget av angora pels, når dere kjøper noe fra merket acne så støtter dere alt fra acne. Så hvis du eks vil kjøpe et acne skjerf, fordi den ikke er laget av angora pels, så støtter dere produkter fra acne som er laget av pels. Derfor ikke kjøp noen produkter fra acne, hvis du vil være en dyrevenn 🙂

 32. Skjerfene er IKKE laget av angora. Gjør litt research før du poster et sånt innlegg. De plaggene som er laget av angora derimot, de støtter jeg ikke! Jeg har aldri hatt er bedre skjerf enn det jeg har fra Acne, det er laget av 100 % ull og det holder meg varm gjennom hele vinteren.

 33. Og siden du tydeligvis ikke vet så veldig mye om dette egentlig Stian, skal jeg forklare det for deg. Acne trakk tilbake alle produkter med angora fordi de ennå ikke er 100% sikre på om deres angoraull kommer fra slike farmer.

 34. Så viss du kjøper produkter fra Acne som ikke har angora i seg så støtter du uansett at Acne har brukt angora. Da gjelder det alle, så og si alle klesmerker har i et av sine produkter brukt angora. Det vil da si at alle i verden må slutte å kjøpe klær og hive alle klærna de har nå? Det blir for dumt. Acne har gjort det kjempe bra med å kutte ut angora produktene sine nå.
  Voks opp folkens.

 35. Marita: ja du støtter angora selvom du kjøper andre produkter som ikke er laget av angora. langt ifra alle klesmerker, har brukt angora selvsagt! Så å kaste alle klærne trenger man ikke! Men folk får gjøre som de vil! Jeg vil ihvertfall ikke kjøpe klær der dyr har blitt mishandlet 🙂

 36. Du virker ganske barnslig når du ber andre vokse opp Marita. At du avslutter setningen din med “voks opp” er så utrolig latterlig. Lær deg heller å vær mer saklig. Å dette innlegget har du tydeligvis ikke skjønt. Syns du bør lese litt mer fakta angående dette temaet.

 37. Helt enig med deg. Acne burde boikottes og selskapet burde få en slags form for straff, for det er helt forferdelig hva de har påført kaninene.
  Jeg leste for et par dager tilbake at h&m og gina trikot foreløpig har valgt å trekke sine angora produkter fra markedet. Hm har sagt de ikke selger produkter med pels, så dette gjør meg rimelig forbannet. Gina t. har vært åpne om at de selger produkter med pels. De burde ta vekk angora angoraproduktene fra markedet for alltid.
  Bl.a hm har barnearbeidere, arbeidere som arbeider under livsfarlige forhold med svært lav lønn og umenneskelig lang arbeidstid. Arbeidere må bruke sånn sandblåser på bl.a jeans. Dette er ulovlig fordi det er livstruende for helsen. Fargespraying på klær blir gjort uten noen form for beskyttelse, og er svært skadelig for helsen. En av oppgavene arbeiderne har, husker ikke hvilken, er så farlig at det er stor sannsynelighet for at en dør etter ett år i arbeid. Arbeiderne velger å arbeide i mot å ikke ha penger, om de vil overleve og har en familie de må mette. Et ektepar så hverandre to timer i døgnet. Mannen arbeidet en lang vakt, gikk hjem og fikk spise og sove i to timer og deretter på jobben igjen Nå snakker jeg om arbeiderne som arbeider i små “fabrikker” til underleverandørene til hm. Fabrikkene ser forresten ikke ut. Dette så jeg en dokumentar om, så dette stemmer. Dette gjelder flere kjente, også dyre merker.

 38. Du burde kanskje skjekke fakta før du skriver et slikt innlegg. Acne skjefene inneholder IKKE angoraull. Så det er litt driti ut fra din side.
  Acne har EN genser, den du har brukt som bilde som inneholder angora ull. Og den har Acne faktisk trukket tilbake fra alle sine butikker, for å skjekke om angora ullen kommer fra kaniner som er mishandlet. Så det du sier om å boikotte Acne fordi SKJEFENE inneholder angoraull er faktisk feil. For de inneholder ikke angora ull. Det er denne ene genseren, som de faktisk har trukket tilbake, fordi de ikke ønsker å fremstå som et merke som “støtter” dyremishandling.
  Jeg mener ikke at man ikke skal bry seg om at dyr blir mishandlet, men det å kritisere et merke på den måten uten å ha riktig fakta, er eksetremt barnslig, og viser at du bare henger deg på trenden om at dyremishandling er dumt. Fordi det er INN i bloggverdenen!! Du har heller ikke kildehenvisinger, som gjør ditt innlegg lite troverdig.
  Ha en super dag, jeg stikker på Acne 🙂

 39. Anonym: Da var det driti ut, også har Acne ingenting med angoraull å gjøre mener du. Helt greit, driter i det. Finn heller en kilde som er troverdig selv før du skriver at jeg ikke har sjekket “fakta”.

 40. Jeg fikk tårer i øynene etter sekunder. Dette er mildt sagt for jævli..
  Jeg vet det finnes en app i appstore (usikker på om den finnes i google play) hvor du kan støtte peta (de som lagde videoen). Det er helt gratis, du sender du en ferdigskrevet mail (du kan lese den først), og alt du trenger å gjøre er å trykke på den for å sende.
  De sender til flere enn angora, de sender rundt til organisasjoner i hele verden.
  Den bør sjekkes ut, veldig fin app.

 41. jeg begynte serriøst å gråte etter at jeg så det her! jeg fikk vite det på skolen idag av en venninne, hun vil brenne skjerfet sitt pga det her, om jeg hadde hatt acneskjerf ville jeg aldri ha brukt det, kanskje jeg å hadde brent det! det er bra at du lager innlegg som det her for at folk skal få vite hva de går med!

 42. Jeg tåler ikke dette. Jeg stor gråter inni meg. Hvor kan noen være så råttne og gjøre det på den måten? Det de gjør er rein tortur. Jeg har ikke ord, jeg ble selv skjokkskaden! Tusen millioner takk for du delten den. Setter stor pris på det! Jeg klarte ikke og se hele videoen, jeg måtte slå av. Det er vare helt ubeskriveligt! Stå på videre! Gåmann skulle gjerne stoppet alt, mendet er desverre umuli:'(

 43. dette er helt grusomt. jeg begynner nesten å gråte. hva har disse kaninene gjort galt? kan de ikke bare barbere den sånn som de gjør med sauer? håper de kommer i fengsel og blir der resten av livet! kaninene burde bli reddet og fått en SNLL eier istedenfor de dustene der!

 44. Til Stian! 🙂 Supert at du legger ut dette på blogen din!! Nå kan de som er “merkefriker” og er imot pelsdyrdrift og dyremishandling tenke seg om en eller to ganger…
  Til dere der ute som er imot pelsdyrdrift i Norge….. Dere bør tenke dere om en eller to ganger dersom dere mener pelsdyra ikke har det bra her i landet! Det som kommer til å skje om pelsdyrdrift i Norge blir forbudt er at Kina og andre land tar over drifta. I disse landene har de ikke de samme reglene om dyremishandling og dyrevern som det vi har i Norge! Jeg skjønner godt dere som mener det er dyreplageri at dyr skal holdes fanget i bur som kanskje er litt for små og at de hadde hatt det bedre ute i det fri, men kom an!!! Pelsdyr i Norge har det bra, de blir tatt godt vare på, får nok mat og stell! Dersom de ikke får det kan de som ikke tar godt nok vare på dyra sine bli straffet for det. Tenk over dette neste gang dere uttaler dere, demonstrerer eller går til høyere makter for å få slutt på pelsdyrdrift i Norge!!!

 45. Jeg skjønner at du skriver dette inlegget. I dag er det veldig mye oppmerksomhet rundt akkuratt dette temaet. men før du uttaler deg om noe som helst burde du vite hva du snakker om. Det irriterer meg faktisk at du sprer feil budskap til ungdommer.
  De skjerfene som du skriver om, som er høyt på alle ungdommers ønskeliste og som alle bloggerne har rundt halsen eller som den kjente vine kongen Vegard Harm “reklamerer” for inneholder absolutt ikke Angora. Disse inneholder 100% lammeull og de heter Acne scarf Canada. Disse populære skjerfene koster 800,- kr.
  Men disse skjerfene som egentlig inneholder Angora er absolutt ikke like populære som de ovenfor for her det er snakk om. Skjerfene som inneholder Angora koster litt over 1000 kr, pluss at de er mer for voksne damer.
  Så finnes det jo også gensere som inneholder Angora, MEN de fleste genserne som sitter pent og pyntelig på ungdommers kropper inneholder som oftes noe som heter Mohair. Produktene som inneholder pels fra enten Angora kaninen aller Angora geiten er absolutt ikke like populær som du kanskje tror.
  Og en siste ting før du setter klesmerket Acne i et dårlig lys: Acne har tilbaket kalt og sluttet å selge ALLE produktene som inneholder Angora etter at de fikk vite om dyremishandlingen.

 46. Acne skjefene er ikke laget av angora, de er laget av 100% lammeull.
  Så sjekk kildene dine, siden dette er feil informasjon.

 47. Jente 18: Her bruker du et av de dårligste argumentene i pelsdyrdiskusjonen. Det at dyr i Kina og andre steder i verden lider og har det verre enn pelsdyra i Norge, gjør ikke at pelsdyra i Norge får det bedre. Bare for å sette det litt på spissen; om du brekke foten din og jeg får et skrubbsår betyr ikke det at jeg har det bra, fordi du har det mye verre. Det at pelsdyrene får det de trenger til å leve (mat, vann stell) er ikke det samme som å si at de har det bra. Tror du virkelig en rev kan bli lykkelig av å sitte i et lite nettingbur, når den egentlig skal løpe på kilometervis, grave, leke og jakte?
  Det er ikke sårene som vi kan se på demonstrasjonsvideone jeg reagere på. Det er det at de har på ingen måte mulighet til å utøve naturlig atferd. Sårene er bare følger av dette store problemet.
  Hele 98% av norsk pels blir eksportert. Skandinavisk pelsdyrindustri bruker store summer på å markedsføre for pels i blant annet Kina. Derfor vil etterspørselen synke om Norge avvikler pelsdyrnæringen.
  Det jeg ikke helt skjønner er at du skjønner hvordan folk kan mene at pelsdyrnæringen er dyremishandling men likevel så forsvarer du den?
  Jeg skjønner bare ikke hvordan folk kan være med å støtte opp under disse konsentrasjonsleirene og massemordene bare for det at de syns det er fint med pels…
  Ja, jeg skal tenke over det du skrev neste gang jeg demonstrerer mot pelsdyrnæringen, og ja, jeg skal rope ekstra høyt!

 48. Flott at stadig flere engasjerer seg for dette temaet! Er selv sterkt imot pels. Uansett om selve Acne-skjerfet er laget av angora eller lammeull støtter man opp en industri ved å kjøpe varer fra dette merket. Dermed er det en dårlig unnskyldning, selv om kanskje skjerfet ikke inneholder angora. Har selv hatt lyst på Acne-skjerf, men har nølt pga. prisen. Men nå som jeg vet at Acne bruker angora i produksjonen sin, er dette helt utelukket! At folk i det hele tatt kan forsvare dette er helt hårreisende.

 49. Jeg sier som så mange andre her, ACNE har trukket alle sine varer som inneholder angorapels og disse er ikke å finne/få kjøpt lenger. Og alle som sier at ACNE skjerfene er laget av 100% lammeull har helt rett, og jeg vil ikke si at en støtter denne måten av salg av angorapels om man kjøper et acneskjerf som er produsert i Italia. Har du lyst på et acneskjerf så skal du søren meg få lov til å kjøpe et acneskjerf. Selvfølgelig er det helt forferdelig det de gjør mot dyrene, og videoene er helt inhuman. Jeg kan på ingen måte forstå at noen gjør dette for billigst produksjon, dette viser ingen respekt for dyr i det hele tatt.
  Det at det blir rakket ned på ett merke på denne måten skal du være litt forsiktig med. Merker som Chanel og Aleksander Wang har også hatt motevisninger der plagg har inneholdt angoraullen, så hvorfor er det ACNE som får alt av skylden? ACNE har som nevnt tatt bort alle plagg med angorapels for å få bekreftet at ullen de kjøper inn, og ikke minst at kaninene blir behandlet på et god måte, og ikke nappet ut slik som det vises på videoen.
  FWSS kjører bl.a. industri der angorakaninene blir klippet, ikke nappet. Dette kalles ”shearing” og fører ingen skader på kaninen. (Det er denne måtes som er anbefalt av FN)Forskjellen på shearing og napping er at ullen blir lengre, og de tjener dermed mere penger. Det snakkes om importforbud av angorapels fra Kina, noe som kan hjelpe på en stor del. De råder derfor andre kjeder som importerer angoraull å ikke kjøpe den lengste ulla, hvorav dette mest sannsynlig vil være nappet ut slik som på PETA videoen.
  Om pelsindustrien her i Norge er megabra vet jeg lite om, i og med at jeg ikke har lest meg opp på det, men om jeg skulle kjøpt meg en pelsjakke e.l. ville jeg absolutt sjekket opp merket ordentlig så jeg vet hva som skjer med jakken før den henger på knaggen min hjemme.
  En blogger kontaktet ACNE via mail, og fikk i svar at de skjønner alt oppstyret, men vil forsikre alle om at de ikke har tatt inn ull fra gårdene som ble vist i dokumentaren fra PETA. Du kan velge selv i hvilken grad du vil tro på dette, men om de ljuger på dette nå, vil det absolutt stikke tilbake på de senere. De fortsetter med; Our CRS team has recieved confirmation from our supplier that the Angora wool is properly produced. De har alikevel, pga. alt oppstyret, valgt å fjerne alle plagg som inneholder angoraull til de får sjekket opp produksjonen enda en gang. Bloggeren fortsetter med at ACNE absolutt ikke er en av ”værstingene,” noe jeg vil si meg nokså enig i. Det finnes sikkert hundrevis av kjeder og butikker som tar inn angoraull, så å angripe et spesifikt merke på denne måtes synes jeg er galt av både bloggere og VG.
  Jeg støtter på ingen måte dyremishandling, og at folk er intresserte og bryr seg må de bare fortsette med, absolutt! Jeg er ikke en stor pels-fan selv, og skjønner meg ikke på de som kjøper en pelskåpe de går med 2 ganger i året til 70K.
  At dyr spiser opp hverandre og råtner i bur, slik vi har sett på tidligere videoer som har herjet rundt, er ikke på noe slags vis akseptabelt.

 50. Hvorfor henge ut acne når de vryker lammeull i det meste, de har få ting laget av angora kaniner ( acne bruker mye angora GEITER som tydligvis lett kan missforstås) det de har produsert som er laget av angora kaniner har de sluttet å selge og sluttet å produsere, for å vise at de er for dyrevelferd! Acne brukte angora pels fra italia, der kaninene er blitt gredd og de har brukt pelsen som kaninene røyter av ved greiing. Heng heller ut cubus, de selger fortsatt mye! Av angora pels

 51. Men nå har det seg jo slik at acne har trukket tilbake alle plaggene som inneholder angora-ull, og har stoppet helt med produksjon av dette etter at dette ble oppklart.

 52. (INFO!!!!) til alle dere som bruker/ vil bruke ACNE!
  De har trukket tilbake alle plaggene med angora-ull!!!

 53. bra innlegg! jeg er glad noen fighter for de stakkars dyrene. Jeg form min del vil ikke være med å støtte dyremishandlingen ved å oppmuntre dem til å fortsette ved at jeg kjøper klærene som lages av forsvarsløse dyr.

 54. Vil bare meddele at Acne nettopp kom ut med noen plagg som var laget med angora pels, og da de fikk greie på dette her så trakk de umiddelbart plaggene fra markedet.

 55. Jeg synes det er helt ok at du setter fokus på dette.
  For hvor mange i denne bloggen hadde sjekket dette opp, om ikke du hadde skrevet om det.
  Bra!

 56. Men korr komme lammaullå fra? Fra lam? Ja selvfølgeligt! Men ka land, New Zealand? De e vel ikkje kjende for dyravelferd!

 57. Veldig bra at du setter fokus på dette
  Videoen er grusom se. Spesielt siden det finnes videoer ute på youtube som viser at man kan “høste” angoraull uten at kaninen lider. Slik jeg forstår det “slipper”Angorakaniner pels ved jevne mellomrom, denne kan man ved en børste fjerne uten at kaninen synes det er vondt eller ubehagelig.
  Men problemet er vel at den måten å fra angoraull på er el ikke lønnsom nok for dem som driver med dette.

 58. Flere her skriver “jammen, skjerfene er laget av lammeull”
  Er dere virkelig så naive at dere tror lammene har det noe bedre enn disse stakkars kaninene?
  Vi klarer oss fint uten pels, uten ull, uten skinn.Og spesielt hvis det kommer i fra Kina og Asia!! Boikott faenskapen!

 59. Endelig er det flere som setter det i fokus at acne produktene er dyremishandling. Jeg har sett og lest dette tirligere på ett nettsted, men det er helt fantastisk at flere setter det i fokus!
  Håper ingen kjøper mere acne produkter, for jo ferre og ferre som kjøper kan faktisk torturen ta slutt fordi ingen vil kjøpe produktene!:)
  Håper flere deler dette!

 60. For meg er saken enkel: jeg vil boikotte klesprodusenter som har produkter i sin portefølje som lages fra mishandlede dyr! Det spiller ingen rolle om sjerfene er av lammerull, så lenge Acne selger andre produkter laget av mishandlede kaniner. Da er det NEI til Acne uansett produkt for min del!

 61. Selv om det står at noe er laget av ull, kan det være laget av angoraull. For de kaller dette produktet Ull og ikke pels. Les fakta selv.
  Og selv om de bruker lammeull, er det også dyremishandling. Søk opp merinoull dyremisshandling.
  Og det siste jeg vil si, det er idiotisk at dere støtter Acne skjerfet selvom det ikke inneholder angoraull, for de støtter produksjonen som driver med angoraull. Butikkene bryr seg om salg, ikke dyrevelferd. Dersom et merke har produkter om gir dårlig dyrevelferd, boikott HELE merke, ikke bare et produkt.

 62. og folk bruker også den kommentaren at: dyret er jo dødt allerede så gjør ingenting om jeg kjøper det..men herregud da, vil dere virkelig bruke ull og pels fra dyr som har lidd? Har dere samvittighet til det?

 63. Hei Stian.
  Helt vanvittig video du har lagt ut her.
  Det er så vanskelig å forstå seg på disse menneskene.
  Men har enda større problemer med å skjønne meg på enkelt kommentarer du får her…
  Leste at du sa at acne har trekt tilbake de produktene med angoraull?
  Så kan du fortelle meg hvorfor alle disse menneskene skal repetere deg?
  Jeg skjønner jo at dem har disse produktene i skapet, å vil at vi skal tru at produtktene blir produsert på en leve verdig måte.
  Jeg hadde ingen anelse på at disse dyra ble misshandlet på denne måten, vanskelig video å se siden jeg har kanin selv, men bra å vite!
  Ha en ellers fin dag! 🙂

 64. Kjære alle fantastiske kommentatorene. Alle klesbutikker er sketchy, spiller ingen trille om det Er H&M, Gina T, Gucci eller LV. Så lenge det ikke blir lagd rett foran deg, i det øyeblikket du betaler for det, så er det enten “underbetalte” fabrikkmedarbeidere (hørt om infrastruktur?), dårlige forhold og sikkert ett par barnearbeidere som lager akkurat det du varmer rumpa di med nå. Hvis dere syns det er så fælt, gjør noe med det – slutt å gnål om det.
  Og Stian, bra skrevet.

 65. Hei,jeg kjente jeg bare måtte skrive en stor takk for at du engasjerer deg for disse pelsdyrene!
  <3 Lig takk! Jeg driver som deg med opplysningsarbeid ut til folket,få flere til å tenke seg om (tenke med hjerte!)
  Det er en par nettbutikker jeg kamper litt med,for disse selger mest sannsynlig angora lidelser som her,pluss andre katte og hundepelser ,rødrev og Raccoondogs m.fl.
  Mest sannsynlig er alle disse blitt flådd levende.
  Menneskeheten har blitt mer grusom imot de aller svakeste dessverre,derfor er det sånne som deg som gjør en forskjell 🙂
  Asiatiske nettbutikker blir nå drevet av noen i Skandinavia,men enkelt å avsløre -da de selger mest små str. for syltynne Kinesere,sexualiserte klær til babyer! og alle plagg med dyras pelslidelser.
  Den ene heter : Lightin Box og den opprinnelige moderbutikken "tidebuy" bla bare til yttertøy! !
  Asiatiske land: (Korea,Vietnam,Filipinnene,Thailand,Indonesia) hører med i dette.
  De nettforhandlere har generelt ingen respekt for de sjelene som utnyttes. 🙁
  Husk, Det er gode verdivalg som gjør gutter og menn til en kjernekar!
  Sånne de fleste jenter ønsker seg og trenger <3 Jeg ønsker min sønn engasjerte seg mer.
  Tipper dine foreldre ga deg en bra veiledning å ta med på veien <3
  Det er sørgelig få gutter/menn som gidder å bry seg Om,så håper det smitter. Fortsett og stå på! 😉

 66. Jeg er en absolutt dyreelsker og klarer ikke engang se videoen for da får jeg ikke sove i natt. Men det jeg lurer på med dette innlegget er; har du undersøkt om de Acne bruker til å lage disse skjerfene driver med dyremishandling? En ting er at angoraull er forbundet med dyremishandling, men har du sett noe stedet at dette foregår hos Acne?

 67. Det beste med hele saken er vel bevisstgjøringen av hva som finnes i klærne. Å brukerne av ACNE viser her at de forsvarer ett godt produkt som ikke inneholder pels eller lignende av dyremishandlede dyr! Klarer man så å si det til sine venner å bekjente om deres produkter inneholder angora ull fra dyremishandling, er man en bevisst å opplyst kunde og dyrevenn! Å det er lov å være engasjert, bare vær høflig, ikke ufin!
  Tapio

 68. Fyfaen!! blir så lei meg når jeg ser sånn. Stakkar stakkars små søte kaniner. Dette er det verste jeg ser, at det går an å være så slemme. Jeg har hørt at det ikke er noe slags pels i Acne skjerfene, men at det er det i andre klær fra acne. Stemmer ikke det?

 69. Kjære alle sammen! Dette er IKKE riktig! Acne skjerfene er laget 100% ull fra sau! Og det står på lappen på skjerfet. Acne hadde EN gang en genser av angora ull fra kaniner som var blitt behandlet slikt som disse kaninene, men disse TRAKK ACNE TILBAKE FRA BUTIKKENE! Også spør jeg deg, bloggeren, hvor tar du kildene dine fra? Om du skal leke journalist, burde du sjekke opp kilder og ta med disse i innlegget ditt. En smule flaut når du anklager et stort selskap for noe de aldri har gjort..

 70. Jeg hadde allerede kjøpt 3 acneskjerf før jeg leste dette på en annen blogg, nå er de kastet. Klarer rett å slett ikke tanken på dette, og jeg angrer så sterkt i ettertid på at jeg gikk med dem og var stolt av det. Vær så snill, ikke kjøp fra acne!

 71. Vil bare få si at skjerfene er laget av lam.. Jeg ser hvorfor alle reagerer for det er skammelig at mennesker kan holde på sånn..

 72. Jeg kjøper masse fra Acne.
  og Canada Goose er utrolig fint og bra kvalitet,
  og Ine, Kjære alle fantastiske kommentatorene. Alle klesbutikker er sketchy, spiller ingen trille om det Er H&M, Gina T, Gucci eller LV. Så lenge det ikke blir lagd rett foran deg, i det øyeblikket du betaler for det, så er det enten “underbetalte” fabrikkmedarbeidere (hørt om infrastruktur?), dårlige forhold og sikkert ett par barnearbeidere som lager akkurat det du varmer rumpa di med nå. Hvis dere syns det er så fælt, gjør noe med det – slutt å gnål om det.
  Det er ikke sant!

 73. Skjerfene mine er for det meste i bomull og noe ull/ syntetisk (acryl etc.)
  Favorittskjerfet er bomull, nesten tre meter langt og jeg strikket det selv 😉
  Har ikke kjøpt noe med angora el.l på nesten 20 år, rett og slett fordi bomull føles bedre. Har et par ullgensere og noe ull-undertøy, men for det meste ser skapet ganske dyrevennlig ut…
  Har ALDRI kjøpt noe fra Acne.

 74. Skjerfene mine er for det meste i bomull og noe ull/ syntetisk (acryl etc.)
  Favorittskjerfet er bomull, nesten tre meter langt og jeg strikket det selv 😉
  Har ikke kjøpt noe med angora el.l på nesten 20 år, rett og slett fordi bomull føles bedre. Har et par ullgensere og noe ull-undertøy, men for det meste ser skapet ganske dyrevennlig ut 😉
  Ps: ikke alle sauebønder er snille mot lammene de tar ull fra, heller.
  Bl.a burde man være litt skeptisk til ull fra f.eks. New Zealand…
  Dessverre er det få klesprodusenter og butikker, som ikke har en eller annen form for misbruk eller miljø- fy-fy, på rullebladet…

 75. Omtrent alle klær laget av dyrepels/hår/hud er et produkt av dyremishandling. Flott om du kunne skrevet et innlegg om hvordan f.eks. skinn og merinoull lages også. 🙂
  Her er en veldig grafisk video som viser litt av hvordan denne industrien er:
  http://www.peta.org/videos/a-look-that-kills-fur-leather-and-wool/
  Inne på PETA sine nettsider finner du også masse informativt lesestoff og videoer som handler om dyr som blir brukt til klær.
  Takk for at du setter lys på et så viktig tema!

 76. Nå vet jeg ikke med Acne, men virker som om du mener at all bruk av angora-ull innebærer tortur. Det er viktig og flott å være bevisst på hva man kjøper, men for all del, ikke tro at alt som er av angora har medført lidelse til dyret. Kommer fra en som kjenner kaninmiljøet i Norge.

 77. Gjest: Rundt 90 prosent av all produksjon av angoraull skjer i Kina, ifølge FNs mat- og landbruksorganisasjon FAO.
  Kaninmiljøet i Norge er èn ting. Acne’s tilstedeværelse når det gjelder import av ull fra Kina er en annen ting.

 78. Det er syykt dumt og mishandle dyr sånn. Kan ikke noen dra opp dit og arrestere de dyrene som gjør sånn mot kaniner . De har det mye bedre her i Norge hvor vi ikke river pelsen av dyr sånn og de ikke bor sånn

 79. Klart det sykt å gjøre det på den måte dette blir gjort på!
  Men jeg er helt sikker på at” Helten”Stian har kjøpt og bruker
  et eller annet som er laget på et vis som “uetisk” i deres øyne!
  Hva med å ta de som absolutt MÅ ha Halalkjøtt!!
  Ta dere tid til å se hvordan disse dyrene blir slaktet!!!
  Det er nooooe mere brutalt enn å rive litt skinn av en kanin!
  Ville bare ha det sagt!!

 80. Dette e vell ein “gammel” sak. Acne trakk tilbake alle produkter som inneholdt angora ull, og byttet de ut. Men som i ein kommentar over, det e jo faktisk bevist at H&M for eksempel drive med både barne- og ein form for slavearbeid. Koffer boikotte ikkje folk hm?

 81. Leste en artikkel om at de nå har fjernet produkter som inneholder angora ull, både i butikker og på nett, og er nå ikke mulig å få kjøpt. Acne tar dyremishandling på alvor, og sørger nå for at all angora ull, eller andre dyr sin pels som blir brukt, skal skje human. Når dette er sagt så blir det litt usaklig å bruke Acne-skjerfet som hovedprodukt i denne artikkelen, når dette faktisk er og har alltid vært 100% ull. Så tror jeg nok Vegard Harm, og alle andre ”kjente” personer, skal få lov til å bruke skjerfet sitt akkurat så mye som de vil:)
  Når dette er sagt så er det en flott artikkel, og er skummelt hvordan de i Kina kan behandle dyr på denne måten..

 82. Andrine Aase: Hvis Acne tar dyremishandling på alvor, burde de vel visst hvordan deres egne klær blir produsert, istedenfor å ikke sjekke opp dette før noen skriver om det på internett?

 83. Jeg er enig med at dette er fryktelig og slemt mot kaninene, men jeg synes ikke du skal bare rakke ned på acne fordi det finnes tusenvis av klær fra andre merker som inneholder angorapels. Dessuten har ikke alt fra acne angora i seg så tenk deg litt om før du skal rakke ned på alt mulig.

 84. Jeg så at denne artikkelen ble delt så mye i det siste, ettersom folk har for fulgt begynt med acne-skjerfene igjen.
  Jeg kan virkelig ikke fatte hvor trangsynt og løynaktig du kan være, når du sprer slike feilaktige opplysninger. Du gjør at andre mennesker dømmer de som går med acne klær.
  For det første, du starter hele dette innlegget med å si hvor mange som går med acne-skjerf og gir en vinkling av hvor dyreplagere de er. Du som tydeligvis ikke er eier av et slikt skjerf, vet kanskje heller ikke at dette skjerfet er laget av 100 % ull fra lam, og ikke kaniner. Hvis du skulle startet denne artikkelen på en voksen måte, burde du jo gått ut med produkter som faktisk inneholder angora og ikke det “berømte” skjerfet som ikke inneholder dette.
  I tillegg vil jeg gjerne få bevis fra PETA at denne videoen omhandler alle produsentene av angora i produkter. For denne videoen, står det ingen steder at det er acne.
  Vil i tillegg informere om at acne har endret på mange av produktene sine og fjernet angora fra noen av produktene og sjekket fabrikkene dette produseres i.
  Jeg har også lest flere av kommentarene der folk skriver at de bare er laget av lammeull og hvor du faktisk kommenterer tilbake at “Skjerf, genser, hanske.. Poenget er at samme produsent importerer kaninpels fra Kina.”. Vel hadde jeg vært deg da ville jeg brukt et helt annet eksempel en skjerfene. For det er ikke det samme poenget. Det er skjerfene som selger best, ikke de produktene som faktisk inneholder angora.
  Jeg er ingen dyreplager, og syntes det er utrolig trist hvordan kaninene blir behandlet (av noen produsenter så klart) men syntes bare at du bør lære deg fakta og finne informasjon fra saklige, objektive og pålitelige kilder….
  Vil også bare si at jeg ikke kommer med noe personlig hat til deg, men til artikkelen og måten den er skrevet på. Håper du tar deg tid til å lese dette og at du kan svare meg.

 85. ML: Det er ikke løgn. Artikkelen ble skrevet på et tidspunkt hvor PETA og andre store aktører på dyreverns-siden var aktive i sin motstand mot Acne. Selv om Acne angivelig har trukket tilbake produktene, ser jeg ikke helt poenget med at folk er uenige her. Jeg gidder virkelig ikke oppdatere innlegget kontinuerlig hver gang det er noe nytt i saken.

 86. Gi meg ett bevis på at skjerfene er laget av ull fra sau! Etter å ha vært på acnes hjemmeside skriver de bare at skjerfene er laget av “wool”. “Wool” vil si ull fra sau ELLER ANDRE DYREARTER (gjeit, moskus, ANGORA osv). På acnes hjemmeside står det ingenting om ull fra hvilket dyr. Jeg vil nok tro at acneskjerfene hadde vært billigere om de hadde vært lager av saueull. Jeg må si jeg er skeptisk.
  http://en.m.wikipedia.org/wiki/Wool

 87. på mitt acne skjerf står det at det er made of lamb også står det made in Italy! Så alle Acne skjerfene er ikke laget i Kina eller laget av kanin! Sånn info 😉

 88. Altså. Uansett om det er Acne, Canada Goose eller andre
  Klesprodukter så har vi fastslått at dyremisshandling
  er skam og fyfy. Men uansett hva vi mener om
  dyremisshandling så kommer ikke de blinde menneskene
  Som ikke vil bry seg. Vi burde heller tenke, oj stakars
  Det menneske som ikke har empati eller noe form
  for medfølelse eller samvittighet. Uansett så er det ikke
  Vits i å snakke til folk med døve ører.
  For de kommer til å fortsette å kjøpe pelsprodukter.

 89. Syke mennesker! Hvis jeg skulle lagd en varm ullgenser ville jeg brukt alpakkaull, det er varmt, klør ikke og de blir ikke torturert i prossesen. Jeg har lenge hatt lyst på Acne skjerf, men nå… Noooo way !

 90. Anonym som skrev dette: “Gi meg ett bevis på at skjerfene er laget av ull fra sau! Etter å ha vært på acnes hjemmeside skriver de bare at skjerfene er laget av “wool”. “Wool” vil si ull fra sau ELLER ANDRE DYREARTER (gjeit, moskus, ANGORA osv). På acnes hjemmeside står det ingenting om ull fra hvilket dyr. Jeg vil nok tro at acneskjerfene hadde vært billigere om de hadde vært lager av saueull. Jeg må si jeg er skeptisk.
  http://en.m.wikipedia.org/wiki/Wool
  På lappen på mitt skjerf står det som følger:
  “Acne studios
  Lambswool
  100 % lana vergine
  Virgin wool-Laine vierge
  Made in Italy-Fabrique en Italie”
  Så der har du bevis, hvis du vil kan jeg godt sende deg et bilde av dette eller så kan du søke opp “acne skjerf” på google.

 91. rar måte å få ull på, jeg vet ikke om dette er den mest effektive måten å skaffe seg ull på, men hva med å gjøre det mer humant, derp kaninen før du river pelsen av, eller så kan man vell klippe av ullen også, og selgon lage veldig fine gensre elle skjerf osv. hvordan kan du vite at alt anogra ull er hentet fra slike gårder. er du sikker på at acne lager skjrfene sine med lidene kaniner, er det dokumentert hvilke gårder ullen kommer fra, hvordan dyrene blir behandlet på gården, eventuelt blir dyrene pint til døde? dette er lurt å skrive sånn at vi er oppdatert, jeg kan også skrive om dyreplageri, og påstå eller oppfordre folk til å kjøpe klær, trossalt er kun hjemmelaget klære etisk korekt å gå med, du vil jo forhåpentligvis ikke oppfordre folk til å gå med H&M klær? vist du vet litt om klesindustrien blir klærene laget i mange forkjellige land, med uidentifiserte fabrikker, med forholder som er rett og slett for dårlige, arbeierene på fabrikkene er ofte barn ned til 6 år. og jeg regner med du ikke støtter barnearbeid, i tilleg er fabrikkene i dårlig stand og uansvarlig å oppholde seg i mange av bygningen, til slutt vil jeg også spørre hva arbeiderene får i lønn når en t shorte koster oss 79kr. jeg vil tippe på mellom 5 og 15 kr timen. jeg vil da bare spørre, Acne eller H&M?

 92. ML. Det er 2 grunner av det du skriver.enten har di feil info om hvordan de lager produktet eller så vill de ikke fortelle hvordan det er produsert. Btw det er en grunn får att jeg kaller menesker får verdens værste rovdyr vi tar ikke hensyn til noe annet liv på denne planeten. SJUKT ER DET

 93. Hei, Stian. 🙂
  Helt på trynet at sånne umennesker kan støtte pelsdyroppdrett, bruk av pels og støtte dyremishandling. Jeg hater sånne, de kan bare råtne for alt jeg bryr meg. Jeg deler ut sånne ting via Facebook, men ingen av mine venner eller familie gidder å sjekke det, så jeg har gitt opp, de gidder ikke å høre. Men når jeg legger ut noe annet, da er de der med en gang. Hater det at de bare er der når det “passer” dem å høre på hva jeg har å si. Dyr er viktige, det er bare trangsynte, ignorante, arrogante idioter som ikke skjønner det. Stian, ikke stem på unge høyre. De støtter denne dyremishandlingen, og syns det er kult med dyr som lider (har de selv bevist med det ekle bildet de idiotene selv la ut). Bra du kjemper for dyrenes rettigheter. Jeg vil gjøre det jeg også, bruker ikke pels. Jeg skammer meg over å huske at jeg var en idiot da jeg var liten, da syntes jeg pelshatter var kult. Men nå når jeg er voksen og tenker tilbake, vet hva jeg bidro til, får jeg lyst til å dra tilbake i tid og ta et kraftig kveletak på mitt yngre, mongo-idiotiste meg. 🙁
  (\(\
  (=’;’)=
  (,(“)(“)
  Takk for at du deler dette. Du inspirerer til å prøve hardere å få opp de blinde øynene på folk. Deler bloggen din videre på Facebook, og håper folk gidder å høre etter.
  Ha en fin dag/kveld.

 94. Så slutt å kjøp klær, gå naken! Spis gress, slutt å spis kjøtt! Enkelt og greit så blir alle dyr og vesener fornøyde!

 95. Henger meg på……
  Liker engasjementet i artikkelen og til noen av kommentarene her, selvfølgelig er mishandling (om det nå er kanin, slange, rev eller barn) fullstendig galt. Men syntes du skal ta til deg kritikken du også mottar her; det er helt feil å henge ut ét varemerke (bare fordi PETA, i tidspunktet artikkelen er skrevet, undersøkte og gjorde motstand mot ACNE). Jeg er ganske sikker på at ACNEs varemerke er like opptatt av dyremishandling som du, og mange andre er.
  For å gjøre en lang historie kort; Ved å boikotte ACNE oppnår man ikke ønsket vinning – at dyremishandlingen stopper. Dyremishandlingen vil bare fortsette i det uendelige, så lenge disse farmene får lov til å stå – de vil finne andre aktører som igjen kanskje importerer til Norge, Sverige, Russland – og vi er igang igjen.
  Men selvsagt; vil du boikotte ACNE pga. deres import av angora-ull for å vise ditt engasjement – gjør det! Men vit om andre tragiske situasjoner i tusenvis av andre varemerker (og vi snakker ikke bare om klær……) som mennesker støtter hver dag.
  Jeg ville ikke drukket Tine melk om jeg fikk vite at kuene ble utsatt for dyremishandling – men hvordan kan jeg vite at det er fakta? Det er fint og flott at folk bryr seg, men det er på tide å skjønne at verden er slik verden er blitt – samfunnet vi lever i er som det er.
  Forresten… Hva med oss mennesker som mishandles ifbm. global oppvarming? La oss boikotte Statoil og se hvor det fører oss du……….
  Kjenner eller vet du om noen som bedriver dyremishandling, bank gjerne livskiten it av vedkommende – det vil uansett ikke stoppes……….

 96. Stein Magne: Snakk med meg etter du har lært deg å bruke mellomrom, punktum, komma og stor bokstav. Og det gjelder selvfølgelig også etter du har lært deg å skrive riktig.
  Martin(e) & V: Er faktisk helt enig med dere, han klarer desverre ikke å skjønne at han må ta til seg kritikk.
  Til alle: Det er jo også bevist at planter har følelser og jeg vedder på at alle dere som klager på dyreplageri har revet blader av trær, plukket blomster og går med bomull (som forøvrig kommer fra bomullsplanten) osv. Skal jeg liksom skrike til dere at dere er noen jævla plantemishandlere kanskje? Hadde jeg vært deg Stian ville jeg skammet meg så over å lyve til så mange mennesker. Jeg og venninnen min holdte på å le oss i hjel over hvor dumme folk kan være når de tror at Acne-kjerf er laget av lammeull. Du bør endre innlegget, bruke et annet eksempel enn acne skjerfet, fordi du henger ut mange mennesker som faktisk bruker dette skjerfet.
  Det finnes faktisk folk som bruker acne skjerfet og er mot dyremishandling. Disse menneskene blir hengt ut for ingen grunn.

 97. ML: Kjære deg, om du virkelig er så tom for argumenter, at du skal rakke ned på andre personer som leser bloggen min og kommentere hvordan de SKRIVER, da trenger du virkelig ikke kommentere i det hele tatt. Jeg har slettet svært mange frekke kommentarer mot deg, som har gått på at du er anonym, usaklig og totalt på villspor. Du trenger ikke henge ut folk uten grunn, der du sitter å gjemmer deg bak tastaturet uten å oppgi hvem du er.

 98. Også har h&m brukt angorapels, bare enkelte produkter er av angora(kanin).
  Bikbok har noe ekte pels av og til, det har også urban, laundry, alle dyre klesmerker, woolrich, canada goose, pjs? Og hvis du vil da bruke cubusklær for å unngå å bruke ekte pels, så støtter du barnearbeid. Så verden er da ikke lett

 99. Hei! Har ikke lest alle kommentarene over her, men fikk med meg noen setninger her og der.. Jeg selv har solgt Acne, og da denne videoen (som forøvrig ikke handlet om Acne, men om angora fra Kina generelt) kom ut i media valgte Acne å trekke alle produktene sine som inneholdt angora fra markedet og butikkene fikk sende det i retur.
  Nå er ikke jeg en forkjemper for angora over hodet, men synes det kanskje blir litt feil å gi Acne skylda for hele greia. Det er så mange andre merker der ute som har gjort samme glippen og for ikke å snakke om “billig”-kjedene. De fleste andre merker har vært med på det samme.. Så skal en boikotte Acne pga dette, så burde en kanskje boikotte flere, og kanskje bare gå nakne.

 100. Glemte å nevne dette med ull når jeg først var i gang her, synes alle som er blitt anti-angora forbrukere kan gå på youtube og type inn “mulesing”, så kan dere være obs på dette også..

 101. UANSETT om alt av dette klesmerket ikke inneholder Angora så synes jeg virkelig denne videon er MER ENN nokk å unngå ALL pels bruk. da det er MANGE dyr som blir mishandlet kun for at vi mennesker skal få pelsen demmes som vi liksom skal kle mer enn dyre!! selv går jeg ALDRI med pels!!!!

 102. Det er mange butikker i Norge som selger acne lignende skjerf, de er faktisk helt like. Den eneste forskjellen er at de er laget av ull fra sau

 103. Okei, haha har lest igjennom alle kommentarene nå og det tok tid!! Ja, folk støtter acne hvis du kjøper ting derifra og blablabla, men har dere kanskje ting ifra primark? H&m? Cubus? Osv.. De bruker også dyreplageri, i tillegg har noen av disse butikkene barnearbeid! DU støtter alt det der hvis du kjøper klær og ting derifra! Du har jo noe derifra sikkert! Hvis vi skulle tatt bort alle butikkene som gjør eller arbeider på en måte folk ikke liker hadde vi nesten ikke hatt noe igjen. Man kan ikke få hele verden enige når det gjelder sånt! Både du Stian og dere andre som støttet acne har gode poeng!, men noen av dere som skriver at dere er imot acne har sikkert noen klær ifra Cubus, h&m også vidre og da er det dere som støtter dyreplageri og menneskeslaveri! Begge sider har brae poeng og sånne diskusjoner stoppet aldri, men sånn er det bare

 104. Eg har aldri kjøpt noge sånt dyrt…eg e 14år å greie meg fint uten et sånt skjerf
  Eg har alltid visst at det e noge muffins me dette merket.
  Eg ska aldri kjøpa acne fordi at eg vil at de ska gå konkurs.
  Dyremishandling ska iche ver lovli noested! Stakkars de forsvarsløse Kaninene!!!!!!!!!

 105. Hater slike innlegg som dette, men det er fordi det er så fælt! Så du må ikke tolke meg feil.Hva bor i slike mennesker ? hvordan kan man være så ond mot uskyldige flotte dyr ? Det gjør så vondt innvendig og i hjertet av slike forferdelige ting! Jeg er helt sjokkert over hvordan Kina behandler dyr. Det er helt ufattelig ! Denne galskapen må ta slutt engang for alle ! Prøv å få slutt på dette og slutt å kjøpe disse klærne alle sammen!!

 106. Anonym: Hvor er fakta? Ingen kaniner er blitt torturert som følge av å lage produkter for Acne, eller skal du pirke på forskjellene mellom skjerf og gensere i en slik sak?

 107. Nå er det viktig å merke seg at angora ikke trenger å være galt da. Angora er en kaninrase der pelsen vokser hele tiden, derfor må den klippes. Nå mener jeg selvfølgelig ikke at slik de gjør i Kina er riktig, jeg mener bare at man må få frem at ikke all angora trenger å være dyreplageri, for dyrene må ikke dø for å få tak i materialet slik man gjør med pelsdyr, og fordi pelsen må klippes uansett, siden den vokser hele tiden uansett hvor lang den blir.

 108. Åååå Fy søren! eg burde aldri sett videoen, den gjorde meg til å får tårer i øynene.. Jeg har aldri kjøpet noe med ekte pels av et dyr, og skal aldri gjøre det heller i hele mitt liv!. Herlighet, hva feiler andre? Å kjøpe noe som et dyr har sorget over! Jeg blir bare trist av tanken at noen kan gjøre noe slikt mot et stakkars uskyldig dyr.😞 .😞

 109. Hvis dere bruker hodene litt selv også så skjønner dere nok at ved å kjøpe disse “lammeull” skjerfene, så støtter dere Acne. Og Acne bruker da deres penger til å produsere flere gensere av grotesk angora. Så den unnskyldningen er det helt uaktuelt å komme med i mitt syn

 110. Bra tema å ta opp, veldig bra 🙂 Takk for info 🙂 Det beste er å holde seg unna alt som har med pels å gjøre. Er så mye dritt der ute som folk ikke vet om.

 111. Blir så irritert av å se på sånn her ja gir kineseran rætt til å holde på sånn hær vist æ hadde Vært litt eldre skulle æ klart å fått stopp på det hær. For det dyreplageri å det e ikke nå tvil. Dyr e helt lik mennesker. De får vondt de har følelser å tanker akkurat som vi. Det e bare helt forferdelig må bare si det rett ut KINA E EN drittplass de fleste ting å produkta e “made in china” å alt som det står Kina på har æ slutta å bruke ååååååååå æ blir så jævlig irritert. Skal ikke vi bli som kineseran bare at vi dræg av håre på hverandre for det e ikke en jævla forskjell. For nærmere så e Kina en satans by det e bare jævligheta der! !!!!

 112. Hva med og barbere det stakkars dyret istede for og torturrere det?
  De som driver med dette skulle fått samme behandling, slik at de ser hvordan det er!
  Blir så jævlig provosert. ..!

 113. fyfaen, kjenner jeg blir sykt sur.
  okei, selvom “dere” mener alle acne produkter inneholder 100% lammeull, så inneholder det minst like mye som 20% angora ull. bare se på den videoen, holdte på å grine! hvis jeg bare møter på en som støtter acne så flår jeg han/hun levende, kødder ikke. kan folk bare IKKE kjøpe det jævla skjerfe?!
  voks opp, små barn kan jeg rett og slett si.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *