Om

Stian Tørstad

Bosted: Trondheim

Yrke: Miljøarbeider i helsesektoren – Journalist

Alder: 28

Meteorologi, klima og vær

Har skrevet om og publisert innhold knyttet til vær og klima for flere norske og europeiske aviser og medier i en årrekke. Har jobbet med oppbygging, administrering og skaping av innhold for verdens største private nettverk innenfor meteorologi, Severe Weather Europe, samt utviklet flere tjenester, apper og løsninger som brukes av tusenvis hver eneste dag.

Min interesse for meteorologi, været og klima startet for alvor i 2012, i forkant av Hurricane Sandy (orkan), som traff blant annet delstaten New York. På dette tidspunktet organiserte jeg frivillige hjelpeaksjoner og samlinger, hovedsaklig i New York som bidro til å hjelpe de som ble hardest rammet.

E-sport

Dataspill, TV-spill, brettspill.. Alt av spill har alltid vært en stor del av livet mitt. Helt siden jeg var liten, har jeg vært glad i å spille, men har aldri spilt, eller satset seriøst på å bli ordentlig god. Min tilknytning til E-sport er “bare” å ha vært skribent for flere av landets største E-sportlag, skrevet noen titalls artikler for flere aviser om E-sport i tillegg til at jeg er en av de mest nedlastede bidragsyterne av brukerskapt innhold for spillserien Football Manager. Fra mars 2020 kommer jeg til å publisere en del innhold under eget navn, for første gang, på dette nettstedet.

Nintendo har alltid vært en favoritt. Mye takket være Super Mario. NES var mye av barndommen. Neste steg var å spare opp nok penger til å kjøpe en Nintendo 64. Konsollen over alle konsoller på denne tiden. Her rundet jeg blant annet Super Mario 64 nærmest på automatikk etterhvert.

Championship Manager / Football Manager

I 2002 kommer jeg over et spill, med navn Championship Manager 01/02, som er en del av samme serie som Football Manager nå i dag. Spillet går ut på å ta over en fotballklubb som manager, kjøpe/selge spillere, sette opp taktikk osv. Her vinner jeg Champions League med Byåsen etter noen sesonger. Plutselig har PC-spill blitt det store for min del. I dag er jeg en av de største bidragsyterne i verden i forhold til skaping av brukerinnhold for spillserien, som nevnt ovenfor. Jeg har spilt samtlige spill i Championship Manager/Football Manager-serien siden 2001/02-versjonen. Det begynner å bli snart 20 år det!

FIFA

Enda et spill jeg har brukt altfor mye tid på. Her har jeg spilt hver eneste versjon av spillet siden FIFA 97, som blir 23 sesonger. Fotball har alltid vært en stor del av livet mitt. Jeg har vært med i flere FIFA-turneringer oppigjennom, men kan dessverre ikke skilte med noen seiere i de største turneringene vi har her i Norge (enda). Vet du om en FIFA-konkurranse jeg burde prøve ut? Send meg en melding! 

Sosiale medier

Ofte hører jeg folk som sier at de ikke klarer seg uten sosiale medier. Jeg er den som sørger for at mange klarer seg bedre, nettopp ved å bruke sosiale medier. Jeg har startet opp verdens største (private) værkanal på Facebook, som deler viktig informasjon om f.eks farlig vær eller bilder, videoer og analyse i forkant av, under og etter en storm. I tillegg til at jeg ofte blir “headhunted” til å organisere Facebook-grupper i forbindelse med hjelpearbeid etter naturkatastrofer i USA. Denne koblingen har jeg naturlig nok gjennom flere av værsidene også. Det som fikk denne ballen til å rulle var Hurricane Sandy i 2012. Da konstruerte jeg en svært detaljert oversikt over antall mennesker som trengte hjelp i New York, samt beliggenhet – før jeg så koblet på antall mennesker som kunne tilby hjelp, samt deres beliggenhet. Utfallet ble at hundrevis, om ikke tusenvis fikk rask og god hjelp av personer fra samme nabolag som ikke snakket med hverandre på forhånd.

Nå i 2020 kan det vel være verdt å nevne Facebook-gruppa “Viktig info – Trøndelag” som ble startet da nyheten om coronaviruset “traff” Norge. Her har jeg ikke lagt ned så altfor mye arbeid, men konsentrerer om å dele viktig, nødvendig og nyttig informasjon som av flest mulig ikke skal bli sett på som “støy” og drukne i alt det andre som skrives om viruset. Gruppa er den største norske coronavirus-relaterte gruppa på Facebook. Du finner den ved å trykke her 

 

For å komme til kontaktskjema, trykk her