Kvinne i rullestol kunne blitt brent levende

Kanskje en overskrift som setter en støkk i de fleste, men er godt innenfor realiteten. Eldreomsorgen i Trondheim kommune får mye refs i mediene – med rette. Selv har jeg vært en del i praksis på flere sykehjem i Trondheim.

Dersom du som leser dette, sitter på informasjon som du gjerne vil nå ut med, deler jeg gjerne. Jeg kommer aldri til å gi navn på hverken tipsere, brukere, ansatte eller noen ting.

Man kan jo spørre seg hva som er riktig. Holde kjeft om det, eller dele det med omverdenen, i et håp om at det skjer en endring. Jeg velger det siste.

Dette er en noen av tilfellene med en bruker jeg i dette innlegget velger å kalle “Edna”. En kvinne som ikke er i stand til å klare seg selv. Fysisk funksjonshemming i tillegg til redusert mental tilstedeværelse.

Snødde ned under røykepause

Brukeren, en kvinne, heretter kalt “Edna”, blir ofte trillet ut på balkongen/terrassen fra avdelingen for å kunne få seg en røyk. Edna har røyket i mange år, også før hun ble beboer på avdelingen. Personalet er nødt til å tenne røyken for deretter å sette den i munnen til Edna. Personalet har deretter valgt, ved flere anledninger å forlate Edna ute på terrassen. Uansvarlig. Personalet har forsvart denne handlingen med at de har tilsyn fra kjøkkenet inne på avdelingen.

Ved flere anledninger har Edna blitt glemt ute på terrassen. Når hun røyker, får hun på seg et forkle, laget i samme stoff som branntepper. Dette er fullt av hull og svimerker. Glo fra sigaretten ruller ofte nedover forkleet. Et tilfelle jeg fikk høre fra personalet, var noe som skjedde en en vinter. Da hadde personalet glemt brukeren og det snødde tungt. Edna ble etter ca 30 minutter hentet inn igjen i avdelingen. Personalet måtte koste av en haug med snø som hadde lagt seg på hodet hennes. Dette var tilsynelatende morsomt for personalet.

Edna kunne stått i full fyr

Et tilfelle jeg selv var vitne til når jeg jobbet der, var at hun også ble glemt, igjen. Vedkommende i personalet, som glemte henne, måtte skynde seg å trille Edna inn på rommet sitt på avdelingen for å få skiftet genser og skjorte. Sigaretten hadde svidd seg gjennom begge deler, i tillegg til forkleet. Hendelsen ble ikke rapportert til ansvarlig sykepleier. Faglært ansatt sa seg enig i at dette var noe som sykepleier ikke måtte få greie på, da vedkommende (sykepleieren) hadde et temperament som ofte gjorde miljøet surt på avdelingen.

Få oppdateringer hver gang jeg publiserer. Følg meg på Facebook (link) 

Del videre med venner: 

0 thoughts on “Kvinne i rullestol kunne blitt brent levende

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *