Kjente “nordmenn” i verden

Kjente personer med norske aner

Det finnes millioner av mennesker der ute i den store verden med norske aner. De fleste i USA, etter at over 800.000 nordmenn emigrerte på slutten av 1800-tallet og tidlig 1900-tall.

Nedenfor finner du en liste med de mest kjente “nordmennene” vi har ute i verden. Listen er ikke sortert i noen spesiell rekkefølge.

Renée Kathleen Zellweger

Født 25. april 1969. Bosatt i USA

Emil Zellweger fra Sveits møtte Kjellfrid Irene Andreassen på Hurtigruten i Norge. Kjellfrid vokste opp på Ekkerøy ved Vadsø i Finnmark. De to giftet seg i 1963, hvor de fikk sønnen Drew i 1967 og Renée i 1969.

Richard Dean Anderson

Født 23. januar 1950. Bosatt i USA.

Mannen som spiller hovedrollen som MacGyver i filmserien med samme navn ble internasjonal kjendis i løpet av 80-tallet da serien gjorde braksuksess, også her i Norge. Anderson ble født i Minneapolis i Minnesota i USA i 1950. Det har av en eller annen grunn vært mye tvil rundt hvem av foreldrene til Anderson som har norske aner, men jeg vet med sikkerhet at dette er hans far, Stuart Jay Anderson. Stuart hadde også svenske og finske aner, hvor etternavnet Anderson kommer fra. Richards mor, Jocelyn Rhae Carter er amerikansk.

Matt Groening 

Født 15. februar 1954. Bosatt i USA.

Skaperen av The Simpsons vokste opp i Portland, Oregon i USA. Han var tredjemann til verden i en søskenflokk på fem, med sin storebror Mark (født 1950), storesøster Patty (1952) samt to småsøstre Lisa og Maggie født henholdsvis i 1956 og 1958. Det er fra sin mor, Margaret Ruth (født Wiggum) han har de norske anene. Mange tror at etternavnet Groening er norsk, men dette har han fra sin kanadisk-tyske far Homer Philip Groening, som ikke har noen norske tilknytninger.

Tom Brady

Født 3. august 1977. Bosatt i USA

Thomas Edward Patrick Brady jr er en av de beste amerikanske fotballspillerne gjennom tidene. Quarterbacken har spilt i ni Super Bowls og vunnet seks av de. Hans far har irske aner, mens Bradys mor har både norske, svenske, tyske og polske aner.

Mikkel Morgenstar Pålssønn “Mix” Diskerud

Født 2. oktober 1990. Bosatt i Sør-Korea.

Født og oppvokst i Norge, men med amerikansk mor og norsk far. Spiller for øyeblikket for engelske Manchester City, men er utlånt til koreanske Ulsan Hyundai. Startet fotballeventyret med norsk landslag, men byttet etterhvert både landslag og nasjonalitet til fordel for De Forente Stater. Har per juni 2020 gått en stund siden han har vært tatt ut til landskamper.

flere nordmenn kommer på lista!