Hvorfor feirer vi Halloween?

Svært mange tror at Halloween-feiringen stammer fra USA. 

Å det er også ganske naturlig. Ingen er mer frempå når det gjelder Halloween-feiringen enn amerikanerne. 

Men, her kommer fakta-opplysninger som kan være greit å ha: 

Navnet “Halloween”

Navnet Halloween er det engelske navnet på allehelgensaften, “Hallow even” som vil si natt til allehelgensdag. 

Opprinnelsen

Halloween kommer opprinnelig fra Irland. Keltiske, katolske og førkristne tradisjoner ble ført til USA på 1800-tallet av irske immigranter. Halloween er altså en del av keltisk kultur, som senere har overlevd og nå blitt en del av dagens utforming. 

Halloween som vi kjenner den idag

Tradisjonene med at barn kler seg ut, går fra hus til hus og tigger godteri startet i USA tidlig på 1900-tallet. “Trick or treat” var det eneste barna sa etter at døren ble lukket opp. Dersom de fikk godteri, takket de, og gikk videre. Hvis godteriet uteble, ble det utført en hevn mot huseieren, ofte i form av eggkasting.

Kostymer

I de senere årene er det blitt mer og mer vanlig å gå vekk fra de skumle kostymene, og heller kjøre på med helt andre ting:

Horete

Nerdy-ish

 Uhm.. Hva skal jeg si? 

Dere skjønner iallefall greia. Det er liksom ikke grenser lenger. Alt er lov på Halloween, selvom skumle kostymer fortsatt er mest populært. 

Men.. Skal DU feire Halloween idag? Hvilket antrekk/kostyme skal du ha?

13 thoughts on “Hvorfor feirer vi Halloween?

 1. Syns hele greiene er noe ukritisk søppel fra USA som handelsstanden presser på folk for at de skal tjene mer penger. Hva om vi satset på noen egne Norske tradisjoner?

 2. Jeg skal gå halloween til jeg er 60 😀
  Jeg skal ”dele” meg i to, også skal jeg være halvt sånn skikkelig hardcore bimbo (fordi det skremmer jo alle) også skikkelig hvitsminka også ja spøkelse …
  :))

 3. Skulle ha feiret , men ble til at jeg måtte jobbe (: Men blir nok til at jeg tar meg en øl etter arbeidstid med vennene mine (:
  Skal i såfall kle meg ut som bloody mary ! <3 Ha en god halloween 🙂

 4. Skulle ha feiret , men ble til at jeg måtte jobbe (: Men blir nok til at jeg tar meg en øl etter arbeidstid med vennene mine (:
  Skal i såfall kle meg ut som bloody mary ! <3 Ha en god halloween 🙂

 5. Skulle ha feiret , men ble til at jeg måtte jobbe (: Men blir nok til at jeg tar meg en øl etter arbeidstid med vennene mine (:
  Skal i såfall kle meg ut som bloody mary ! <3 Ha en god halloween 🙂

 6. Skulle ha feiret , men ble til at jeg måtte jobbe (: Men blir nok til at jeg tar meg en øl etter arbeidstid med vennene mine (:
  Skal i såfall kle meg ut som bloody mary ! <3 Ha en god halloween 🙂

 7. Skulle ha feiret , men ble til at jeg måtte jobbe (: Men blir nok til at jeg tar meg en øl etter arbeidstid med vennene mine (:
  Skal i såfall kle meg ut som bloody mary ! <3 Ha en god halloween 🙂

 8. Dette visste jeg faktisk:) Jeg for min del synes Halloween er kjempegøy, men skal ikke feire siden jeg er syk og valgte å ikke ha en stor Halloween fest dette året, som jeg normalt bruker å ha. Får ta det igjen neste år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *