Hva om dyrene er smartere enn oss?

Vi mennesker liker å tro vi er mest intelligent. Av alle

Men, er vi egentlig det? 

Andre arter, eller dyr her i verden har jo av naturlige årsaker ikke muligheten til å gjøre det samme som oss mennesker, derfor virker de kanskje mindre intelligente. 

For eksempel katter og hunder forstår seg nok ikke på e-post. For det første kan de ikke å lese. For det andre ville det vært vanskelig for de å bruke et tastatur, eller mobil for den saks skyld, da dette er noe som er tilpasset oss mennesker. En pote ville rett og slett trykket på for mange knapper samtidig. 

Men liksom.. Det jeg skal frem til, er at vi kanskje måler intelligens på en feil måte? En måte som alltid gir oss mennesker en fordel? For det er vel ingen hemmelighet at vi liker å se på oss selv som “den beste arten” her på jorda. Du går vel ikke rundt og tenker at kjæledyret ditt er smartere enn deg? 

Jeg tenker at selv om dyr ikke forstår seg på “mennesketing” som vi mennesker selv har skapt og ikke minst: skapt oss en formening om, så har kanskje dyr den samme bevisstheten som oss. Noen dyr har et mye mer avansert språk enn vi mennesker har, så hvorfor skal de ikke kunne ha tanker som er smartere? Hvordan kan vi mennesker vite hva et dyr tenker? Intelligens kan ikke bli målt, sammenlignet med vår siviliserte verden, da dette rett og slett er en del av evolusjonen mennesket har hatt. 

En annen ting er jo at svært mange mennesker, verden over, dør hvert år fordi de oppsøker farer. Mennesker leker ofte med døden og naturen. Det er vel ikke særlig intelligent, eller? Ser man på dyrenes reaksjoner når det er fare på ferde, velger de å komme seg unna. Mennesker bruker gjerne ordet “feig”, eller “redd” med negativ ladning. Ordet man oftest burde brukt i disse sammenhengene er vel “klok”. 

Her ser du noen snutter som kanskje er litt off-topic i forhold til det jeg skrev, men allikevel, god underholdning! 

Mener du at mennesket er den smarteste arten på Jorda? 

Del videre med venner: 

0 thoughts on “Hva om dyrene er smartere enn oss?

  1. Åpenbart er vi smartere på det faktum på alt vi har bygd, og alle hjelpemidlene vi har gitt oss selv. Vi har skapet et eget univers jorden aldri kunne gitt oss. Men dyr er smarte på sin måte, og hvordan de overlever uten alt det vi nesten må ha for å overleve. Jeg tror vi er smartere, og mer dominerende, men vi er ikke bedre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *