Hasj-miljøene blir større

Myndighetene presser i mot – omsetningen av hasj og narkotiske stoffer stiger

Adresseavisen skriver nå om dagen om at de har avslørt et narko-nettverk, og dets hemmelige mål. 

Fra den tiden jeg jobbet i Trondheim som journalist, brukte jeg en del tid (riktignok etter jeg var ferdig på jobb) til å utforske litt rundt de forskjellige narkotikamiljøene i Trondheim. Avisen jeg skrev for, hadde noen svært avslørende saker om narkotikamiljøet i Trondheim. Blant annet kunne politiet fortelle at det florerte av hasj i byen. 

Det er mye større, farligere og ikke minst mer vanlig enn vi kan forestille oss.

Denne siden nedenfor, drives med tjenester fra Dark Net Services. En tjeneste som gjør at du kan utføre mer eller mindre kriminelle handlinger på nett, som f.eks å utføre transaksjoner rundt salg av hasj (marihuana). Norwegiancom benytter seg av denne tjenesten, og produktene du kan kjøpe ligger synlig på nettstedets forside. 

  • 5 gram weed (hasj) koster f.eks 850,- NOK
  • 10 XTC (Extacypiller) koster 900,- NOK. 

Dette er gjennomsnittlig gateverdi på hasj og XTC i de største byene i Norge

Disse nettstedene styres av såkalte “masterbrains”. Personer med usannsynlige krefter når det kommer til å utføre underverker på nett. Avanserte kodesystemer, krypterte tekstmaterialer og ikke minst et hinsides stort nettverk rundt seg, er alfa og omega for at disse folka lykkes i det de driver med. Det “beste” av alt? Ingen kan stoppe dem. 

Hverken politi eller myndigheter kan se noe av det som skjer bak disse “mørke sidene”, men så tenker jeg.. Hva så? Hvem er det som har sørget for at disse butikkene må operere på en slik måte? Myndighetene. Hvem er det som handler dersom man blir oppdaget? Politiet. Men, da er det store spørsmålet.. Etter at myndighetene har rettet stadig større fokus på å stoppe narkotikahandel – hva har skjedd? 

Handelen øker. Bakmennene finner bare bedre måter å distribuere produkter på, slik at de når ut til en større målgruppe. Barn helt ned i 8-9 års-alder røyker hasj i Trondheim, å det er ikke uvanlig at det røykes hasj på en stor andel av privatfester i Sør-Trøndelag. Det er iallefall mine personlige tanker rundt det, å jeg er helt 100% sikker på at det er mye sannhet i det. 

Adresseavisen skriver også at siden har stjålet logoen til Norwegian, flyselskapet. Dette stemmer ikke. Logoen er nemlig hentet inn, og ligger innbygd på siden fra en ekstern side som ikke har noe med narko-nettverket å gjøre. Dersom man bruker en annen nettleser, vil man få denne logoen synlig, men bare surrehuer vil tolke det som stjålet materiale. Du kan i hvilken som helst nettleser se at bildet ligger der som en lenke/kode, å ikke som bildemateriale. 

 

På bildet over kan du se skjermbilde av nettstedet som omtales i media. Nettstedet er søkbart i forskjellige søkemotorer, å ved å følge Adresseavisens artikler finner man fort frem til siden, som distribuerer hasj. 

Hva mener du? Vil bruken og salget av hasj noen gang bli mindre?

Jeg ønsker større innblikk i miljøet, så tips meg gjerne om saker vedrørende dette temaet. Kontaktinfo finner du under “info”, øverst på bloggen. 

Del med venner på Facebook: 

0 thoughts on “Hasj-miljøene blir større

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *