Equinor har informert myndighetene i Australia om sin beslutning om å innstille leteboringsplanen i Australbukta utenfor kysten av Sør-Australia.

Etter en helhetlig gjennomgang av leteporteføljen har Equinor konkludert med at prosjektets potensial ikke er kommersielt konkurransedyktig med andre letemuligheter i selskapet.

– Godkjenningen av miljøplanen for letebrønnen Stromlo-1 bekreftet at vi er stand til å gjennomføre sikre operasjoner i Australbukta. Equinor har imidlertid besluttet å stoppe planene for boring av letebrønnen Stromlo-1 ettersom muligheten ikke er kommersielt konkurransedyktig, sier Equinors landsjef i Australia, Jone Stangeland.

Informert myndighetene

Equinor har informert føderale, sør-australske og lokale myndigheter om beslutningen. Selskapet gikk inn i lisensen i Australbukta som partner i 2013, og tok over som operatør med 100 % eierandel i 2017.

– Vi skal diskutere videre med føderale og statlige myndigheter om beslutningen om å innstille leteprogrammet. Vi har en letetillatelse utenfor kysten av Vest-Australia, og beholder andre eksisterende andeler og aktiviteter i Australia, sier Stangeland.

Dette bildet ble delt på Wilderness Societys Facebook-side natt til tirsdag norsk tid.

Ikke for tidlig

Den australske organisasjonen Wilderness Society, som har gått til rettslige skritt i kampen mot Equinors planer i og utenfor Australia, berømmer i en pressemelding Equinors beslutning om å trekke seg ut, til tross for at det tok lang tid. 

– Å åpne opp et nytt høyrisiko-oljefelt når vi surrer mot katastrofale klimaendringer er galskap. Vi ber nå den australske regjeringen om å lytte til folket og permanent beskytte det unike havet i Australbukta (Great Australian Bight på lokalt) mot boring for godt, sa  i Great Australian Bight mot å bore for godt, sa organisasjonens leder for sørlige Australia, Peter Owen.

Leave A Reply