Å Telle Sauer

“Jeg får ikke sove” 

“Tell sauer da vel!”

Det er akkurat her jeg dropper idèen om å telle sauer, og heller prøver å finne ut av hvorfor det heter akkurat det, å “telle sauer”. 

TELLING AV SAUER

Å telle sauer er et av de mest kjente metodene vi har, for å kunne falle i søvn. Denne teknikken stammer fra flere hundre år tilbake. 

Allikevel, tross sin utbredthet blant millioner av mennesker, er ikke denne teknikken særlig brukt i seriøse forsøk på å kurere søvnløshet, og det er sjeldent blitt dokumentert særlig utslagsgivende resultater i nyere tid. 

Men studier avviser heller på ingen måte denne teknikken, og idèen om å forestille seg et rolig terreng med sauer, som for eksempel hopper over et gjerde viser seg å være beroligende på svært mange. 

Senere har derimot tellingen av sauer blitt mer og mer brukt i tegneserier og andre former for medier og oppslag, som et tegn på søvnmangel. 

Har du noen gang telt sauer? Fungerte det?

0 thoughts on “Å Telle Sauer

  1. Nei dette går ikke for meg ihvertfall 🙂 Alltid en og annen sau som stopper opp og ikke vil videre…. Da er det bedre å legge seg på sofan, finne et gørr kjedelig program på tv…da sovner jeg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *