Å kalle en spade for en spade

Hvorfor skal nordmenn være så forbanna feige?! 

“Slett traileren” 

“Ikke se traileren” 

“Han vi ikke nevner navn på. Du vet, han mannen..” 

Herregud så utrolig tragisk dette blir i lengden. Snakk om å tråkke rundt i salaten. Han heter Anders. Anders Behring Breivik heter han. Det blir bare mer kjas og mas om alle skal gå rundt å være paranoide bare noen nevner navnet hans. 

Nå nylig, har det dukket opp en trailer. Gjett hva? Vi boikoitter den! Slik at regissøren slipper unna med alt pepperet, så blir det film allikevel! Jaaaa! 

Nei. 

Det er ikke alltid slik at det beste er å stikke av fra ting. Det er ikke alltid best å “glemme”. Hvem i all verden er det som klarer å glemme Breivik? Nei, han bør ikke huskes, men om noen klarer å glemme han vil jeg kalle det umenneskelig. 

Hvis vi skal boikotte denne videoen, så forsvinner debatten. Diskusjonen dør ut. Vet dere hva som kommer om det ikke blir debatt? En film. 

Eksempel 1: Liksom.. Hvis jeg har laget en film, og alle tilsynelatende boikotter den.. Hvem er det da som skal hindre meg i å publisere? Filmen har jo allerede vekt oppsikt, så kanskje noen vil se den, tenker jeg da. 

Eksempel 2:  Hvis jeg lager en film, og den filmen får utrolig hard kritikk, og dere velger å heller ta en debatt om at denne filmen ikke skal komme. Først da er det aktuelt å kutte den ut. Først da skjer det noe. 

Henger med? 

Hvis regissøren aldri hadde publisert den traileren, ville filmen kommet over oss som vår egen skygge. Enkelt og greit. Vi har nå fått en sjanse til å vurdere denne filmen, da bør vi virkelig gjøre det også, ikke “glemme” den. Vi nordmenn kan ikke bli sånn som går og glemmer alt vi ikke liker. Hva faen er det? Vi må da for faen stå opp! Hva så om den traileren ligger på YouTube? Er det sånn at vi alle lider av tvangslidelser? At vi bare MÅ gå inn på YouTube å se den traileren om igjen og om igjen?

Nei. 

Slutt å tøfle i det samme sporet folkens. Det er en trailer. Vi må ikke se den, men vi kan ta opp kampen mot at denne filmen kommer ut. Både her og ellers i verden. Vi gjorde samme tabben med Breivik også. Snudde avisene om han var på forsiden? Herregud, det gir jo bare enda mer oppmerksomhet enn han fikk i utgangspunktet. Det er bare enkelte som ikke tenker lengre enn nesa rekker! Nå er det egentlig mer enn nok fjas. På tide at noen klarer å si ifra her. 

Ser dere hvordan virkning dette fikk? Butikksjefen skriver at han ikke vil gi Breivik oppmerksomhet, men det ironiske er jo at Breivik ikke kunne bedt om mer oppmerksomhet enn dette. Latterlig korttenkt av butikksjef. Tanken var selvfølgelig god, men.. Nei. Tommel opp for forsøket altså, men vi må søren meg begynne å tenke på hva vi holder på med.

Slutt å boikotte, slutt å snu aviser, slutt med det der “han jeg ikke nevner navn på” opplegget! Det setter bare ekstra oppmerksomhet på det hele. Vær heller rolige, bruk navnet hans som han fikk utdelt på akkurat samme måte som meg og deg. Trenger ikke vrenge sokkene våre, for å si det på den måten. 

Håper at noen fatter poenget mitt. Det hadde vært ganske så ålreit, egentlig. Også håper jeg vi heller tar opp debatten angående denne traileren, istedenfor å la regissør, skuespillere o.s.v. være i fred. Da vil jo filmen en eller annen gang komme. 

Følg meg på Facebook? Trykk her eller på logoen under. 

Les også: 

Her kjøper du Utøya-armbånd

97 thoughts on “Å kalle en spade for en spade

 1. Du har et poeng om at vi er “feige” men samtidig har ingen av oss vært med på den tragiske hendelsen og det er veldig mange pårørende rundt denne tragedien. samtidig må vi jo kunne snakke åpent om det.

 2. Jeg synes du har utrolig sterke meninger og synspunkt på ting. Og det digger jeg! Har fulgt bloggen din veldig veldig lenge nå, og jeg tror også kanskje du er akkurat en gutt jeg kunne tenkt å ha i livet mitt! Du virker så sterk og utadvent. Vil du gifte deg med meg? 😀

 3. Kjempe bra skrevet! Satt og tenkte på det samme her om dagen, faktisk! em, jeg kunne godt ha tenkt meg å sett filmen! De som var blant hendelsen når det skjedde, vil aldri glemme det heller, så hva gjør det at vi lager en film om det? em, haha, men så var jo trailern litt komisk da, det må jeg bare få sakt! er rett og slett enig i alt du har skrevet, tror jeg 😛

 4. Jeg er ganske enig med deg. Å begynne å kalle Anders for “han du vet” eller “han vi ikke nevner med navn” er jo bare latterlig, og da begynner jeg å tro at folk har sett for mye “Harry Potter”.
  Du fikk frem et godt poeng i det du skrev!

 5. Du har et veldig godt poeng der ja! Dessuten de som ikke vil se filmen kan jo bare la være…ingenting som tilsier at de MÅ se filmen heller.

 6. AMEN! Er igrunn enig med deg. Men filmen burde ikke komme ut så tidlig, det har gått litt over 2 måneder. Det blir litt tidlig syntes jeg. Men om folk vil se den får de se filmen, om andre er imot filmen trenger de ikke se filmen. Ingen tvinges til å se filmen. Bra blogg.

 7. Alt nå som har skjedd , Utøya og Regjeringskvartalet, er helt forferdelig.
  Jeg vil bare si en ting:
  Alle må tenke på at dette med bombing og Utøya har sikkert stått på i stuen til mange småbarnsforeldre og ungdommer. Kanskje det hadde vært lurt å laga en film om Utøya. Sånn at vi alle kan forstå hva som har skjedd. Men selvsagt. De kan godt vente med det. Noen år. For det er forsatt utrolig mange i Norge som forsatt sørger, de kommer jo alltid til å sørge , men de kan ihvertfall vente med å lage filmen. Jeg mener det at, kanskje de små og ungdommene kan forstå bedre, ved å se en film. Enn at foreldrene snakker til dem og forklarer. Jeg syns det skulle komt en film. Men kanskje ikke alle er enig med meg. Men det har jeg respekt for. Men tenk. Vi og andre kan kanskje forstå bedre hva som har skjedd. Men selvfølgelig, filmen bør ikke komme nå, heller ikke neste år.
  Hilsen jente fra Laksevåg, Bergen 😉

 8. Bra innlegg!
  Det var omtrent slik tenkte jeg da TV2 valgte å stoppe en Grey’s Anatomy-episode av hensyn til overlevende etter 22. juli. De overlevende hadde jo ikke trengt å se den episoden i det hele tatt. TV2 kunne heller kommet opp med en advarsel. Jeg hadde hatt lyst til å se den, uten å måtte betale for å se den på TV2 Sumo.
  Men den filmen blir produsert litt tidlig, de kunne ventet i noen år.

 9. Enig med deg der, det med å snu avisene, og ikke nevne navnet til breivik.. ligger ho helt på tryne… å etter en sånn episode så kommer man aldri til å glemme.. hvordan kan det bli glemt i såfall?

 10. jeg skjønner hva du mener, og det er veldig sant det du skriver.
  Men med tanke på pårørende og offere, syns jeg det er for tidlig og komme med en film, og jeg syns det er utrolig teit og lage en film når man ikke har rette opplysninger om saken engang..

 11. Tenk på de som har opplevd det der og skal se navnet hans rundt overalt, tror ikke du det blir et mareritt for dem at en shoppingtur feks. ska bli ødelagt av en bekymring? Tenk deg litt om

 12. Kunne ikke vært mer enig !
  Men jeg må si at om det faktisk blir film ut av dette her, så burde effektene vært bedre, og filmen virkelighetsnær. Etter det denne traileren viser, så er det ikke mye som stemmer overens med den faktiske hendelsen.

 13. Ganske enig, MEN det med avisene! Skal foreldre besteforelde søsken tanter onkler venner kjærester SE han som drepte deres nærmeste hele tiden? Jeg kjente ikke noen som ble drept eller direkte berørt, men det går jo inn på en å se trynet han klistra utover forsiden på en avis, det gjør vondt, det riper jo bare opp i gamle sår hele tiden, å da vil de jo aldri gro!

 14. Målet hans med denne tragedien var å bli kjent, stå i avisa osv. Skal vi la han få dette målet oppfylt? ! Faen gutt, tenk deg om!
  Den her kommentaren skal du GODKJENNE!!

 15. Ah, HELT enig. Enig med Marianne også, noen har visst sett LITT for mye på Harry Potter. Egentlig litt rart, jeg er enig i ALT du skriver.

 16. Filmen blir både produsert ALTFOR tidlig (alle andre sånne type filmer har ventet 5 år etter at hendelsen skjedde), pluss at regissøren som har tatt på seg denne filmen SUGER. Han kan virkelig ikke lage film, og det eneste og absolutt eneste han vil ha er penger. En film ville hjulpet folk å forstå, og ville også vært lærerikt for veldig mange, så jeg er faktisk veldig for en film! MEN OM 5 ÅR. Og med en god regissør som skjønner at man ikke bruker 72 timer på å filme en sånn film. Og en som ikke fremstiller det på en “kul” skrekkfilm-aktig måte. Gi meg Mel Gibson som regissør, så er det greit. Om 5 år.

 17. Apropo dette som kiwi har gjordt: Breivik ville jo heller at han skulle huskes for det han hadde gjordt, isteden for å glemmes. da gjør man jo rett i å boikotte han!

 18. Vet du hva? Jeg var på Utøya, så drapsmannen rett inn i øynene og fikk banka navnet hans i i huet.. jeg er svært takknemmelig for at butikkene snudde disse avisene og for at folk ikke nevner navnet hans hver gang de snakker om tragedien! Tenk om du hadde sett en mann som siktet på deg rett inn i øynene og drepte flere venner så noen dager etter er det bilder av han og du ser igjen rett inn i de samme øynene.. snakk for deg selv!! Utrolig takknemmelig for at folk kan snakke om denne tragedien uten å nevne navnet hans også! Hører jeg noen sier “Utøya” eller “du vet han gjerningsmannen” så er det ikke like ille som når jeg får høre “Anders Behring Breivik” Greit.. så er jeg feig i dine øyne, men jeg skulle gjerne likt å se deg takle dette!

 19. Tror noen har glemt at Anders Behring Breivik vil bruke media som en propagandakanal for manifestet hans. Derfor snudde Kiwi avisene. Og når det gjelder traileren/filmen på youtube er ikke det noe annet en et PR stunt. Derfor er den rett og slett usmakelig. En D-klasse “filmskaper” som prøver å skape blest rundt seg selv og sine andre filmer. “Filmen” er ikke korrekt engang. Så hvorfor ikke boikotte den. En film kommer, ja, men forhåpentligvis av en mindre kynisk, NORSK mann som forstår hvordan hele Norge følte den dagen. Stian, jeg er enig i mye av det du skriver, men ikke dette. Du har gode tanker, og fremmer åpenhet og mindre frykt, men dette har ikke noe med å være feig å gjøre. Det handler om respekt og etikk.

 20. Mari: Skjønner virkelig poenget ditt! Poenget MITT var at man glemmer ikke Breivik ved å snu aviser, hisse seg opp hver gang han nevnes, ikke skal klare å si navnet hans o.s.v. det var det jeg mente.
  Jeg har full forståelse for at det er vanskelig for de som var på Utøya, men om vi faktisk skal klare å drite i han, å ikke gi han oppmerksomhet, så burde vi la avisene være som de er, enkelt og greit.
  Du skulle likt å se at jeg taklet å være på Utøya, det du sier? Å komme tilbake til “hverdagen”?

 21. Jeg er sykt enig i det du sier! Vi kan ikke bare glemme det som har skjedd, det er ikke mulig.. Det og ikke kunne si navnet hans engang.. hva er det fornoe tull? (ikke misforstå meg – ikke tro at jeg støtter han!). Jeg misliker sterkt det den mannen har gjort.. Det er helt forferdelig! Men istedenfor å snakke dritt om han, velger jeg heller å hedre de som omkom! Selv hadde jeg en venninne som omkom på Utøya.. Hun var en solstråle uten like! 🙂 Alle som omkom på Utøya bør bli hedret, alle som var der fortjener det! Håper at folk greier å forstå det konseptet du vil fram til 🙂

 22. Helt utrolig å kalle Normenn feige! Alle støtter ikke det du mener heller,,
  De du kaller feige mener sikkert at du er teit,, oki?
  Hva med litt mer respekt for at andre støtter noe annet?
  Du er ung og har mye å lære der.
  Stå på for saken din og la vær å kalle andre feige/dumme,,, Da får også du mer respekt!
  Jeg forstår at du prøver gjøre noe bra,, men tenk litt da.

 23. feighet? unnskyld meg?
  Denne filmen så ikke ut til å vise noe som helst hensyn til de pårørende. Bare en film som blir laget pga penger. Jeg kunne heller sammenlignet denne filmen med en skrekkfilm. Hadde det vært en film som hjalp personer med å forstå, skjønne at verden er urettferdig. Ja, da hadde jeg vært for den.
  Denne traileren så ut som en 10 åring kunne laget. Regissøren tar overhode ikke hensyn til de pårørende. Greit nok at vi alle skal prøve å glemme. Et lite land, en stor nasjon! vi sto sammen som et land og tok sorgen med storm. Vi over vant den, og prøver å ikke tenke så mye på det mer. Men når det viser seg at en film skal ha blitt produsert noen par måneder senere blir dette litt dumt. Det er blitt laget noen par filmer om hendelsen 11.09.2001, men de ble søren meg laget MINST 3 år senere.
  – Elisabeth.

 24. Jack: Nordmenn er litt feige, det må vi bare innrømme. De fleste av oss sitter i sofaen istedenfor å ta debatten. Derfor driter vi i alt. Har masse respekt for hva andre mener, å jeg skjønner godt hva du sikter til når du sier jeg er ung.
  🙂

 25. Ikke det å komme tilbake til hverdagen.. Men skulle likt å se hvordan du hadde reagert hvis du hadde vært på øya og så sett en haug med bilder av drapsmannen som later som om han har en pistol i hånda mens han sikter og står på akkurat samme plass du så han på for under en uke siden hvor han sto å skøt på personene foran deg!
  Det er så lett for dere upårørte og si at det er teit å ikke nevne navnet hans eller at det er teit å snu avisene, men de som faktisk er rammet av dette har et helt annet syn på det!
  Du må nesten tenke litt fra andres sider også

 26. JEG ER IKKE ENIG I DETTE. han skal GLEMMES, de skal HUSKES!
  filmen kommer for tidlig. dn bør komme om noen år.. du har en mening, men du skjønner kanskje ikke hvordan det er for de som ble berørt av denne tragedien. mistet en av sine nære eller VAR der.
  Er så enig med Jenny Emilie! 🙂

 27. Debatten har allerede vært oppe. Kiwi tok et standpunkt og snudde avisene etter diskusjonen. Til og med rettsvesenet tok et standpunkt og lukket dørene. Så ikke alle “sitter i sofaen” som du sa det. Ja, du er ung og har sterker meninger og det er veldig bra at du lager en debatt, men pass på hvilke ord du bruker. “Feig” er ikke rette ord å bruke her desverre.

 28. du sier at han ikke fortjener oppmerksommhet uansett om den er negativ… da trenger vi faen ikke en film, slik at idioten får internasjonal “oppmerksomhet”. å sånn BTW så så traileren ut som et jævla skoleprosjekt… jeg synes vi kan spare de pårørende som enda prøver å komme seg videre i livet, så NEI til film!!! når det gjelder akkurat dette, så synes jeg du kan blogge om vanlige ting, istede for å bruke dette for oppmerksomhet…tenk deg om!

 29. Haha, se på disse som skal prøve å være mest mulig negative IGJEN. Han som har skrevet dette har riktig, så enkelt er det. Slutt å heng dere opp i aviser og annet tull.

 30. lars: Ikke for å overraske deg, men Breivik har allerede fått internasjonal oppmerksomhet.. For to måneder siden, da det var et jævla terrorangrep på dette landet. Om traileren så ut som et skoleprosjekt, hvem bryr seg? Det ville faen ikke vært en bedre idè med en film om det så hadde vært brukt flere millioner på den!

 31. Du lærer ikke ser jeg, debatten går også andre steder og er mer nyangsert.
  Jeg er en skadet mekaniker på 48 år som har vært med på å bygge Norge,, altså laget lastebiler og alt som durer og går. Laget et asfaltværk som står på Grønnmo fyllplass.
  Med mitt pågangsmot som en god viking,, gidder jeg ikke høre at jeg er feig!!!
  Om det blir en film,,kunne jeg hengt dusten og gravet han ned,, vips filmstjerne,,
  Da hadde jeg fått min lille drøm ut,,, sorry men sant!
  Så nå forstår du bedre hvem du kaller feig,, ikke bruk det om andre!
  Finn heller hvor mange tusen som støtter deg og si: Vi er MANGE

 32. Kan dere vise litt respekt?? Okei, så er jeg feig, okei.. så er vi feige! Hem bryr seg??? Jeg vil heller bli kalt feig enn å se og nevne navnet til den stygge mannen! Dere skjønner ikke en dritt.. ingen av dere skjønner en dritt.. det er ikke så lett å se bilder og høre navnet på en mann som du har sett skutt vennene dine i huet, se vennene dine ligge der med blod rundt kroppen som er spor etter han!! tenk fra AUF sin side nå da..

 33. Og hva er greia med at de snakker engelsk? Eller ihvertfall han som spiller Breivik? Dette blir jo BARE dumt, det skjedde i Norge. Hvorfor da ikke norsk? Pluss at filmen er sykt dårlig. De har klart å skrive berserk feil. Så enten bør de legge opp, eller gjøre en drastisk endring på filmen. Dette holder ikke for et sånt tema.

 34. Da forsto du ikke hva jeg la i viking,, En som har gjort alt for at Norge skal bli et fint sted å bo. Drøm,, er ikke noe man kan gjøre i virkeligheten!!
  Men ser nå at du ikke kommer langt med å ikke lære,,,
  De andre forstår sikkert hva jeg mente,,, dvs,, ikke gjøre som drømmen.
  Det var et poeng bare,, Her kommer det ikke mer fra meg!!!

 35. herre.. skjønner ikke hvordan du kan mene alt dette ? uansett om alle aviser blir snudd, kastet, brent! så vil han uansett aldri bli glemt. men en person som han fortjener ikke all oppmerksomheten som aviser gir han. enda mindre en film! jeg var ikke der og kan ikke tenke meg hvordan det var, men jeg kan GODT tenke meg hvordan det er når aviser enda, 2 måneder senere fortsatt har like mange bilder og nyheter om han. også en film? tenk om det var du som hadde mistet moren din, søsteren din, kjæresten din eller din aller bestevenn, og de skulle lage en film om det noen måneder etter det skjedde! hadde det vært helt ok for deg ? i såfall, kan du igjen begynne å diskutere ordet umenneskelig.

 36. Den “kampanjen” eller hva man skal kalle det til Kiwi-sjefen her, er en bra tanke.. men han burde ikke ha skrevet det. Hadde de bare snudd avisene, hadde (nesten) ingen av kundene i den butikken tenkt tanken på den lille jævelen, og dermed hadde det faktisk gått slik butikksjefen ville. (iallefall slik det høres rett ut i huet mitt) , men for all del. En slik liten “gest” hadde ikke hjulpet å trekke oppmerksomheten vekk fra han i det store og det hele, for avissidene og gud vet hva er jo fortsatt krydra med bilder og artikler om han fortsatt… så han har uansett fått det som han ville. Han vant på akkurat det punktet, gitt. Hva om vi bare kunne la være å nevne han, vise bilder av han og liknende lenger, da hadde vi ikke tenkt så mye over han, lest om han og viet oppmerksomheten vår mot han, han ville da få se at han ikke klarte å få nordmenn til å tenke på han og det han gjorde, for det er jo det han vil! Vi må vise at hverdagen går sin gang, at vi klarer å leve normalt og ikke hele tiden gnage på det vonde og fæle som har skjedd. Nordmenn er sterke, vi er vikinger. Vi takler og hever oss over slikt. Vi er harde, men vennlige, vi er stolte! Og det skal ikke han klare å ta fra oss samme hva!

 37. hahaha, ser på kommentarene at det er mange som har misforstått deg! jaja, jeg kunne uansett ikke vært mer enig 🙂

 38. Tingen er jo det at regissøren lager en film om noe han ikke har anelse om…for eksempel båten som frakta ungdommene var en ferje, Anders kom ikke alene i en robåt. Kvaliteten så ut som noe jeg kunne lagd med movie maker i femte klasse, og skuespillerene hadde ikke innlevelse i det hele tatt! Når “Anders” sier: I’m gonna kill you all. Han brukte samme innlevelse som jeg har når jeg snakker med en telefonselgere…I tillegg likna jo “Anders” ikke i det hele tatt på den virkelige.

 39. sånn serriøst , har æ ingenting imot den filmen. greitnok , den kan vær ækkel for nånn som har opplevd den ? menfaen , træng dæm å sjå den da . om man ikke vil sjå en film , sjer man den ikke. det me avisa å alt derre e bare teit . voks opp , dæm oppføre sæ som 7-åringa me jentelus.

 40. jeg kan faktisk ikke fatte at du kan kalle folk feige.. Det er ikke lang tid etter alt det vonde skjedde og så skal en amatørfilm om hele hendelsen lages? Det er greit at navnet hans kan bli nevnt osv. Men, for de som faktisk har måttet få hele den drittmannen innpå seg, synes jeg vi kan av respekt, ikke nevne han. Bare for å prøve i det minste å vise støtte. Ingen er feige, fordi de ikke vil snakke om et menneske, som tok livet av så ufattelig mange uskyldige mennesker. Det er HAN som er feig i denne situasjonen, ikke de som sitter igjen og reagerer på denne helt latterlig dårlige filmen.

 41. Virker som alle glemmer at vi har ytringsfrihet,så da må dere bare tåle at folk sier akkurat hva de vil(sånn er det bare).Noen vil bare lukke øynene og late som ingenting har hendt,andre føler kanskje for å snakke om det,la de få gjøre det da.Hele landet er berørt av dette og man må jo forstå at det er et sårt tema,er ikke alle som bare vil glemme noe så grusomt heller.Han kommer til og være mye i media fremover,så Glemt blir han aldri.Det er en vanskelig tid for mange og alle reagerer forskjellig,så da må folk få bruke den tiden de føler de trenger.Vi er i 2011 så skulle jo tro at man idag kunne respektere hverandres meninger,ingen er like og det er ikkenoe man får gjort noe med.så syns det er feigt av de som bare vil glemme,vi kan ikke bare late som ingenting har hendt.Må jo forstå at alle får en reaksjon på det her,så sånn er det bare!!!.

 42. Du har rett i mye, men det er mange folk der ute som fortsatt lider etter et tap fra utøya. En ting er å ikke klare å si noe av navnet til breivik, men fornavnet trenger ikke å bli uttalt. Han har ikke rett på å få så mye respekt til at folk kaller han etter fornavnet hannes. Da har han vunnet. Hvis litt respekt. No skal en film bli publisert.. vell det er ikke den smarteste ideen fordi det er altfor tidelig om et par år hadde det vært fint å sett litt mer på faktisk hva som skjedde på utøya uten at det blir for mye oppstyr.

 43. Du har så sannelig rett gitt, jeg driter i hva han heter, om jeg skal snakke om han så bruker jeg gjerne Anders eller breivik xD

 44. Det går ikke ann å glemme han! Hvorfor i helvete skal man glemme han? Jeg mener ikke at han bør nevnes og diskuteres i hytt og pine, men å klare å glemme, går det virkelig an?
  Jeg synes nordmenn er direkte feige, etter hele Utøya episoden, har jeg ikke sett noen vise sinnhet eller raseri pga. det som skjedde. Neida, vi skal bare vise kjærlighet, og glemme at Anders Breivik eksisterer. Altså, unnskyld meg, men mot en sånn mann, er det lov å visse både sinne og aggresjon!
  Ikke noe i veien med å takle sånne episoder med kjærlighet, men vi må kunne stå opp, og vise at han ikke kan slippe unna så lett.

 45. asså , jävligt bra inlägg ! jag orkar inte skriva på Norska , men jag hoppas du förstår endå ! 🙂
  det han gjorde kommer aldrig att glömmas , det kommer inte gå .. och det är något fel om man glömmer något sånt hemskt , jag har inger alls respekt mot anders breivik .. och vad gör det för nytta att glömma honom ? jag menar , När man ser honom blir man på mind om att man ska ta vara på det man har , att en man kan förstöra och ta den/dom personerna man älskar . man blir påmind att livet inte är någon lek ! jag håller med dig till 100% det du skriver är verkligen fornuftig! mvh mirre

 46. Jeg må si meg uenig i dette innlegget. Det er greit at vi ikke skal dytte ABB-problemet under et teppe, men at det stikk motsatte hjelper er heller ikke fakta. I henhold til filmen er det ofte slik at filmer som mottar krass kritikk av allmennheten får også mye medieeksponering. Det er mye mulig det vil påvirke hvorvidt denne filmen vises i resten av verden, men ressigøren vil få mye gratisreklame og enda flere hits på YouTube om alle nordmenn skal kritisere, kommentere og publisere. Dette vil igjen skape interesse utenfor Norges landegrenser, og da oppstår vel egentlig den situasjonen vi absolutt ikke ønsker: filmen blir en realitet og ABB budskap spres til lett mottakelige mennesker der ute som kan finne hans budskap appellerende. Av akkuratt samme grunn som at ABB ytrigsfrihet begrenses i retten nå, burde publikasjonene av han begrenses.

 47. jeg forstår mye av det du skriver, og mener. Men det er fortsatt mange der ute som har hørt ABB og sett han i virkeligheten. Og det at du kaller Nordmenn “feige” er ikke det rette ordet kanskje? Hvis du selv hadde opplevd dette forferdelige hadde du kanskje ikke hatt lyst til å se ABB på alle forsider og alt i butikken.
  Jeg kjenner selv 5 stk som overlevde Utøya, og 3 stk som døde, og de pårørende vil helst ikke se ABB på alle aviser, og de kan ikke gå inn på VG en gang uten at det dukker opp massevis av han.
  Men jeg er ganske enig med i masse av det du skriver! 🙂

 48. He who shall not be named. Hva faen er dette her, Harry Potter? Han heter Anders, ikke Voldemort. -.- Anyways, synes det er latterlig. Klart jeg ikke vil ofre tiden min på han, men det er forskjell på å reklamere for ham og nevne ham.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *